Nie działająca lampka bagażnika - wymiana zamka.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Siema,
denerwuje mnie już nie działające oświetlenie bagażnika.
Mam 1/2 FIS więc zależy mi też na działającym powiadomieniu na wyświetlaczu.
Czy ten zamek rozwiąże problem?: http://allegro.pl/zamek-tyl-tylnej-klap ... 69367.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodam, że moja wtyczka do zamka ma 3 piny
denerwuje mnie już nie działające oświetlenie bagażnika.
Mam 1/2 FIS więc zależy mi też na działającym powiadomieniu na wyświetlaczu.
Czy ten zamek rozwiąże problem?: http://allegro.pl/zamek-tyl-tylnej-klap ... 69367.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dodam, że moja wtyczka do zamka ma 3 piny
Re: Nie działająca lampka bagażnika - wymiana zamka.
Witam,zamek z linku to zamiennik,jak chcesz to bierz ale może długo nie pochodzić (chociaż nie ma tam tyle paści co w zamku drzwi )i znowu wydatek .
Masz jeszcze zamek w ASO ok.160 pln, drogi ale pewny.
Masz jeszcze zamek w ASO ok.160 pln, drogi ale pewny.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
najpierw trzeba ustalić gdzie jest przyczyna problemucezarg1410 pisze:Czy ten zamek rozwiąże problem?
-
- Mały gagatek
No tak. Zapomniałem dodać że przyczyną jest ustalona i na sto procent to wina zamka. Po odpieciu wtyczki od niego i zwarciu pewnych dwóch kabli światełko się zapala.
Chyba że chce Ci się pobawić ,rozbierasz zamek,wyciągasz mikro i trzeba obadać co jest nie halo.
Ja u siebie dorabiałem blaszki które są w mikro,ale działał niedługo,teraz czasem się zapali lampka (częściej nie pali się).
Można jeszcze kupić używkę ale to loteria,
Ja u siebie dorabiałem blaszki które są w mikro,ale działał niedługo,teraz czasem się zapali lampka (częściej nie pali się).
Można jeszcze kupić używkę ale to loteria,
-
- Mały gagatek
Wyjmowałem ten zamek i oglądałem to i mówiąc szczerze nie mam pojęcia jak wyciągnąć mikro... Może i by się dało, ale tylko z mocną ingerencją w zamek.
- Qto
- _
- Kontakt:
albo rozwiert nitów albo delikatnie wycięcie obudowy zamka
co do powiadomienia na liczniku - pamiętaj że może go nie być pomimo sprawnego zamka
co do powiadomienia na liczniku - pamiętaj że może go nie być pomimo sprawnego zamka
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Co dokładniej zwierałeś? Bo zanim kupię zamek w ASO wolę się upewnić, że to zamek nie daje sygnału dla zapalenia się światełka w bagażniku.cezarg1410 pisze:No tak. Zapomniałem dodać że przyczyną jest ustalona i na sto procent to wina zamka. Po odpieciu wtyczki od niego i zwarciu pewnych dwóch kabli światełko się zapala.
-
- Mały gagatek
Dlaczego może nie być powiadomienia?
Przyznam szczerze że nie pamiętam bo jakiś czas temu to już było...
Podszedłem do tego tak ze zwieralem każdy po kolei do masy bo w ten sposób była szansa że nic się nie uszkodzi.
Przyznam szczerze że nie pamiętam bo jakiś czas temu to już było...
Podszedłem do tego tak ze zwieralem każdy po kolei do masy bo w ten sposób była szansa że nic się nie uszkodzi.
- Qto
- _
- Kontakt:
W nie każdym aucie ta kontrolka działa...u mnie np przy sterowniku centralnego zamka sygnał otwarcia się pojawiał a na liczniku już nie pomimo obecności odpowiedniego kabelka.
Garrison, tam są trzy kabelki...brazowy i dwa brązowe z paskami - zwierasz brązowy z pozostałymi.
Garrison, tam są trzy kabelki...brazowy i dwa brązowe z paskami - zwierasz brązowy z pozostałymi.
Qto miał na myśli wygięcie obudowy
ja tak robiłem i Ty właśnie tak zrób,da radę.(dobrze było by mieć imadło)
Powodzenia
ps,plastik z zamkama należy zdjąć
ja tak robiłem i Ty właśnie tak zrób,da radę.(dobrze było by mieć imadło)
Powodzenia
ps,plastik z zamkama należy zdjąć
Ostatnio zmieniony pn sie 21, 2017 17:01 przez amatorek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Kontakt:
Nie miał...miał na myśli wycięcie otworu przez który wyjdzie krańcowkaamatorek pisze:Qto miał na myśli wygięcie obudowy
W takim razie sorki Qto
dałem radę poprzez odgięcie i dogięcie obudowy(imadło) ale każdy sposób jest dobry który prowadzi do sukcesu.
dałem radę poprzez odgięcie i dogięcie obudowy(imadło) ale każdy sposób jest dobry który prowadzi do sukcesu.
Witam, też mi mam z tym problem rozebrałem wypiąłem wtyczkę i co sie okazało że 1 z 3 pinów sie odłamał i został w tyczce macie jakiś patent żeby to wyjąć ? A druga sprawa to czy idzie to z zamka wyciągnąć i wymienić ? Czy to już koniec i trzeba nowy zamek ?