Silniczek V71 - potrzebny opis/schemat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Posiada może ktoś opis tego silniczka.. potrzebny mi ponieważ tester diagnostyczny wyrzuca błąd 01274 i jak na panelu CLIMATronica naciskałem obieg zamknięty/otwarty to się nic nie działo. Wymontowałem dziada i o dziwo na krótko jak podam napięcie to działa... i się dźwignie przesuwają. Informacje jakie by mi się przydały to dokąd idzie te 5 przewodów od silniczka co bym mógł sprawdzić ich ciągłość i przydała by się informacja o wartości oporu jaka ma być między pinami 3/4 3/5 i 4/5 bo się domyślam, że to jakiś potencjometr jest co by kombajn wiedział w jakim położeniu jest klapa... dodam, że autokalibracja nic nie dawała chyba, że macie jakieś inne pomysły
I tak rozpędem wie ktoś jak się pozbyć błędu 01206 - Signal for Duration of Ignition Off Time
I tak rozpędem wie ktoś jak się pozbyć błędu 01206 - Signal for Duration of Ignition Off Time
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Hubi14, a czy otwierałeś silniczek ? w tych silniczkach pękają zębatki i to jest główny powód błędu , gdy silniczek jest zamontowany ma duży opór i się nie obraca a gdy jest wymontowany to nie ma żadnego oporu i wówczas się będzie poruszać ramię .ok zajrzyj do środka .ok
Był ATD 101KM 240NM jest ARL+ 185KM 371NM
rozbierałem, oglądałem, trzymałem w palcach i podałem napięcie i się dźwignia przesuwała, także mechanicznie jest sprawny, nawet jak był włożony to ręcznie klapy nie mogłem zamknąć.
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Hubi14, a może problem nie leży w przewodach tylko w panelu climatronica ? podmień go na inny (może ktoś ze znajomych ma identyczny .ok
no właśnie myk jest taki, że zbyt nikt na dzielni Wolfa nie posiada i chciałbym sprawdzić te przewody i jak to będzie całe to załatwię drugi panel..
- ROBAL_26
- Gadatliwa bestia
Hubi14, niekoniecznie musi być od G4 bo w octavii 1 były takie same i pasatach B5 .ok
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Moim zdaniem kółko zębate ślizga się na wieloklinie i dlatego wywala błąd.
jakby Ci się udało zamknąć, to silniczek na śmietnikHubi14 pisze:nawet jak był włożony to ręcznie klapy nie mogłem zamknąć.
nie ślizga się to kółko, mam silniczek na biurku i mechanicznie jest ok
a wie ktoś może jak się pozbyć tego 01206 - Signal for Duration of Ignition Off Time
a wie ktoś może jak się pozbyć tego 01206 - Signal for Duration of Ignition Off Time