Witam.
Jako, że jestem nowym użytkownikiem tego forum chciałem na wstępie się przedstawić i opisać mój samochód.
Jestem szczęśliwym użytkownikiem Golfa 4 1.4 16V z 2002 roku.
Mam pewne problemy z elektryką w samochodzie.
Mianowicie przy ustawieniu przełącznika świateł w pozycję "0" światła pozycyjne nie gasną, różnice w oświetleniu widać tylko przy przełączeniu z pozycji pozycyjnych na pozycję mijania. Odpiąłem przełącznik świateł, nie widać by któryś z kabli dochodzących do przełącznika był upalony. Mam pytanie czy to może być wina zepsutego przełącznika czy gdzieś indziej może tkwić usterka.
Drugim problemem związanym z elektryką jest nie zawsze działające podświetlenie regulatorów temperatury nawiewów, prędkości wentylatora oraz kierunku nawiewu. Czy ta usterka może mieć związek z przełącznikiem świateł ?
Bardzo proszę o pomoc w wyjaśnieniu problemu.
Światła pozycyjne nie gasną, pomocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- VWGolf.pl Killer
światła mijania świeca Ci cały czas czy po przełączeniu stacyjki na kontrolki,jeśli to drugie musisz przy włączniku w kostce wpiąć przewód z miejsca o oznaczeniu TFL jak tam masz wpiety przewód światła świecą po stacyjce...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Nowicjusz
Po przełączeniu kluczykiem stacyjki na kontrolki i ustawionym wyłączniku świateł w pozycji zerowej świeca mi się światła pozycyjne. Podczas gdy mam odpalony samochód i wyłączone swiatla czyli w pozycji zerowej, co widać po wyłączonym oświetleniu zegarow, świeca mi się nadal światła pozycyjne. Wyciągnąłem kostkę przewodów od przełącznika i żaden przewód nie jest wypięty bo sprawdzając dopuchalem jeszcze każdego z osobna.