Witam, przeszperalem pół internetu żeby znaleźć mój problem,ale są tylko podobne. Otóż posiadam bore 2.0 benzynę z 99r i mam taki problem ze przestala mi świecić dioda od alarmu w drzwiach kierowcy, znalazłem dużo tematów ale do awarii diody zawsze było coś dodane np nie ryglowaly zamki. U mnie jest wszystko ok poprostu ona nie świeci sprawdzałem kostki przewody i prąd na kablach wszystko ok zostało mi jeszcze kupić diodę i sprawdzić na nowej ale zanim tam rozryje i pourywam kable to chciałbym widzieć , co by to mogło być ? I jak wymienić te diodę ? Trzeba ją z tego plastiku jakoś wydobyć czy się nie da i trzeba cały nowy plastik nabyć ?
Takie tematy zakładamy w dziale technicznym,a nie w giełdzie.
Michał_1977
Bora 1999 awaria diody alarmu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Bora 1999 awaria diody alarmu
Trzeba zdemontować tapicerkę drzwi żeby wymienić diodę,na szrocie dostaniesz taką za grosze wraz z przewodem (od Passata też pasuje )
Dioda jest po prostu włożona od dołu.
Dioda jest po prostu włożona od dołu.
Znaczy diodę się wyciąga góra idzie ją podnieść no ale do wtyczki trzeba się dostać , tylko chodzi mi że jeżeli to nie będzie to, to co to może być ?
Poczytaj:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
według mnie, dioda nie powinna wychodzić górą
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=122053" onclick="window.open(this.href);return false;
według mnie, dioda nie powinna wychodzić górą
Podłączyć vag adres 46 i w teście sprawdzić czy dioda pali .
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Wystarczyło kupić diodę na szrocie i wymienić to dioda padła teraz jest ok dzięki
( Miałem od passata albo golfa 4 i musiałem lutować wtyczkę od starej bo była inna )
( Miałem od passata albo golfa 4 i musiałem lutować wtyczkę od starej bo była inna )