Problem z ABS ... pomóżcie prosze
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam, mam problem z ABS-em , a mianowicie miałem podłączony pod komputer mojego golfa i wykazało że mam do wymiany POMPE ABS, wymieniłem tą pompe i abs dalej nie działa i w komputerze jest napisane : ,, SYGNAŁ POZA WARTOŚCIAMI GRANICZNYMI " . Bardzo proszę o pomoc koledzy, pozdrawiam
Przeczyściłeś bezpieczniki na akumulatorze i wtyczkę przy pompie ABS?
,, SYGNAŁ POZA WARTOŚCIAMI GRANICZNYMI " Jaki sygnał? Z czujników z elektrozaworów? Jaka diagnoza taka naprawa!! Zmień mechanika. Ale najpierw, jeżeli to warsztat to żądaj zwrotu pieniążków za diagnozę i pompę. Do nieprawidłowej pracy ABS wystarczy niesprawny czujnik albo pozaklejane szczerbinki zębatek na kołach dopiero po sprawdzeniu takich podstawowych rzeczy, można decydować o wymianie pompy. A o tym nie piszesz.
Kupię rurę powietrza i odpływ oleju do turbo K24
Znajdz dobrego elektronika ktory obada temat. Wydaje mi sie ze masz problem ze sterownikiem ABSu... bo gdyby czujniki to by pokazało ktory czujnik i ktore koło, a tutaj mamy inny dziwny komunikat, ktory oznacza problem z elektronika i mozna wnioskować ze padniety sterownik.
nie pompe tylko sterownik,lub tylko brak zasilania.drogba pisze:wykazało że mam do wymiany POMPE ABS,
dzieki wszystkim, wystarczyło przeczyścić skrzynke z bezpiecznikami przy akumulatorze, pozdrawiam
Re: Problem z ABS ... pomóżcie prosze
Idź do mechanika aby odkupił od Ciebie pompę ABSdrogba pisze:dzieki wszystkim, wystarczyło przeczyścić skrzynke z bezpiecznikami przy akumulatorze, pozdrawiam
- FILIP_1988
- Ma gadane
czym to czysciles?drogba pisze:dzieki wszystkim, wystarczyło przeczyścić skrzynke z bezpiecznikami przy akumulatorze, pozdrawiam
Najlepiej kupić 3 nowe bezpieczniki 30A i po sprawie.Zwróć uwagę na 1 z lewej (jeżeli masz klimę) lubi się gniazdo topić.FILIP_1988 pisze:czym to czysciles?drogba pisze:dzieki wszystkim, wystarczyło przeczyścić skrzynke z bezpiecznikami przy akumulatorze, pozdrawiam
- FILIP_1988
- Ma gadane
mhm, problem mam taki sam tylko u mnie to gniazdo z bezpiecznikami wygląda jak nowe, wiec nie wiem czy jest jakis sens to ruszaczikr6 pisze:Najlepiej kupić 3 nowe bezpieczniki 30A i po sprawie.Zwróć uwagę na 1 z lewej (jeżeli masz klimę) lubi się gniazdo topić.FILIP_1988 pisze:czym to czysciles?drogba pisze:dzieki wszystkim, wystarczyło przeczyścić skrzynke z bezpiecznikami przy akumulatorze, pozdrawiam