Tył łapie wcześniej niż przód, hamulce.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, wrzuciłem do mk3 belkę z Vento z tarczami na tyle, tarcze i zaciski oryginalne, 38 mm. Przód tarcze również z vento. Wszystko wygląda ok, lecz przy hamowaniu z większej prędkości, tył łapie mi szybciej niż przód NIe wiem czemu tak sie dzieje, może przód jeszcze zapowietrzony... ?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Tył łapie wcześniej niż przód, hamulce.
korektor sily hamowania masz w aucie?bla.zej pisze:Witam, wrzuciłem do mk3 belkę z Vento z tarczami na tyle, tarcze i zaciski oryginalne, 38 mm. Przód tarcze również z vento. Wszystko wygląda ok, lecz przy hamowaniu z większej prędkości, tył łapie mi szybciej niż przód NIe wiem czemu tak sie dzieje, może przód jeszcze zapowietrzony... ?
- prymusnmr
- Mały gagatek
- Auto: Mk6 S3 t5.1
- Kontakt:
Jak odpowietrzałeś ??Pytam czy podnosiłeś samochód do odpowietrzania??Jeśli auto było na kołach to spróbuj podnieść całe autko.
A co ma podnoszenie do odpowietrzania układu hamulcowego ?prymusnmr pisze:Jak odpowietrzałeś ??Pytam czy podnosiłeś samochód do odpowietrzania??Jeśli auto było na kołach to spróbuj podnieść całe autko.
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
Jeżeli jest to niewłaściwie działa. Puszcza zbyt duże cisnienie i dlatego tylne koła ci mocniej hamują.bla.zej pisze:Jest, źle podłączone przewody ?
Masz może obniżone zawieszenie?
Korektor będzie do regulacji. Jeśli nie chcesz się bawić w skomplikowane regulacje z manometrami i wielokrotnym odpowietrzamiem to odkręć śrubę na ramieniu korektora trzymającą sprężynę i pociągnij ramię trochę w dół. Skręć i sprawdź różnicę.
Korektor będzie do regulacji. Jeśli nie chcesz się bawić w skomplikowane regulacje z manometrami i wielokrotnym odpowietrzamiem to odkręć śrubę na ramieniu korektora trzymającą sprężynę i pociągnij ramię trochę w dół. Skręć i sprawdź różnicę.