wszystkie pompy w 1,8 T pompują te same ciśnienie 3 bary nawet w S3 1,8 T 224 konie pompuje 3 bary
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Nie wiem jak w vagach ale kiedys u kierownika w viki C 3.2 benzyna padla pompa. Podmienilem pompke z silnika 1.8 wolnossacego. Wszytko dzialo identycznie jak na sprawnej. Dodam jeszcze ze w olach chlopaki dlubali by podniesc cisnienie podawania paliwa z 3 na okolo 3.5 bara. W koszyku jest regulator cisnienia i wystarczy go rozebrac i w nim pogmerać i juz mamay wieksze cisnienie. Jaki skutek był tego podniesienia cisnienia w oplu?? Poprostu zaczlo sie falowanie i żabkowanie. Niestety wbrew pozorom musi byc tyle ile jest przewidziane. Poza tym i tak nic to nie da bo wydajnosc pompki paliwowej jest duzo wieksza jak silnik potrzebuje. Chcesz wiecej powera to zapodaj wydajniejsze wtryski ale tez i wieksze turbo plus remap. Inaczje to nie bedzie nawet i pół konia wiecej jak seria.
Nigdzie nie napisalem ze chce zyskac jakals moc ta pompa,org padła mi wiec pomyslalem ze kupie cos wydajniejszego,moze przydac sie na przyszłośc:)
Myslalem ze od poprawnego cisnienia jest regulator lecz moge sie mylic
zatem jaki jest sens wkladac pompe paliwa os s3/tt przy modyfikacjach? przchodze wlasnie na k04, kupilem juz wydajniejsze wtryski i pozostaje mi jeszcze kwestia pompy. Zauwazylem ze chlopaki wymianiaja na popme od s3 przewaznie, skoro nie ma roznicy w wydajnosci to po co ta wymiana? jednak jakas roznica musi byc ale prosze o wypowiedzenie sie kolegow ktorzy takiej modyfikacji dokonali
odrazu ci mowie ze podniesiesz cisnienie na okolice 4 barow i bedzi esilnik szarpał a moc spadnie. Po co to wymieniaja to nie wiem ale widzialem sporo pompek paliwa i mozesz mi wierzyc ze nie jest to tak odbierane ze silnik potrzebuje pewna ilosc paliwa to pompka jest w stanie podac o 10 czy 20% tylko wiecej. Pompka paliwea ma kilka krotnie wieksza wydajnosc jak spożycie silnika. Tak jak pisalem pompka w 1.8 jest tak sama jak w 3.2 V6 w viki C. Niczym sie nie różni. To samo cisnienie i ten sam silniczek w pompce. Mozesz mi wierzyc ze ten 3. potrafi swoje łyknąć. na dwujce jak pozadnie depniesz to wyniki sa istnie kosmiczne na kompie pokladowym.
Siema .Co wy wypisujecie za bzdury ,Wystarczy do etki zajrzeć ,żeby dowiedzieć się,żę pompa od S/R32/TT 225 (8L9 919 051G) pompuje 4bary ,a nie 3 jak pozostałe wersje 1.8T. Swap pompy z S-ki ma jak najbardziej sesns ,ale pod warunkiem,że nie celujemy powyżej 300 koni ,do tej granicy wystarcza. Pozdro