po wymianie bendixa dalej zgrzyta
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich po dlugiej przerwie otóż w moim nowym nabytku czyli audi a3 szwankował bendix i mechanik wymienił na nowy wszystko ładnie pieknie ale po 2 dniach znowu gdy odpalam silnik słychac zgrzy jakby bendix nie zdążyl jeszcze odbic prosze o pomoc jak to ugryżc aha i sorry ze pisze na forum vw ale mk4 to prawie to samo co a3 a fora audi to dno w porównaniu do vw forum pozdrawiam wszystkich
pori55555, mecher powinien wymienić również tulejki , wyczyścić dokładnie rozrusznik i nasmarować , jeśli to wykonał rozrusznik powinien hulać
Dokładnie. Bendiks bednikseam a zgrzyty dochodzą najprawdopodobniej z zabrudzonej przekładni wewnątrz rozrusznika. Umyc i dokładnie nasmarowac i będzie cichutko.
- ciachotdi
- diesel m@ster
- Auto: Seat mii
albo wsadził chiński bendiks ja za orginał płaciłem 90 pln, sam kupowałeś bendix czy mechanior ci kupował
Zrób jak radzi @marcin7x5, wiele razy się już z tym spotkałem. Rozbierz rozrusznik, wyczyść przedładnię zębatą oraz dobrze wymyj sprzęgiełko w rozruszniku( jest z przodu pod przedładnią, sprzęgiłka nie musisz rozbierać) bo syf się tam nazbierał i on jest przyczyną.
Rozumiem że przy odpaleniu masz taki mały zgrzyt?
pozdrawiam
Jameess
Rozumiem że przy odpaleniu masz taki mały zgrzyt?
pozdrawiam
Jameess
Re: po wymianie bendixa dalej zgrzyta
mechanik sam kupowal bendix jaki to nie wiem na fakturze jest cena 85 zł pewnie nie zrobił jak radzicie czyli czyszczenie itp itd dzieki za pomoc kolegom i pozdrowienia dla wszystkich vw maniaków