problem z klimatyzacja
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
problem z klimatyzacja
Witam! byłem ostatnio w zakladzie zajmujacym sie klimatyzacjami samochodowymi, bylem pewny ze nie mam czynnika. Okazalo sie ze jednak czynnik jest prawie full jednak sprezarka wykazywala cisnienie rzedu 2 a powinna ok 10-11. pytanie czy to uszkodzona sprezarka czy inny problem. Slyszalem ze podobno w układzie klimatyzacji jest takze jakis filtr? czy i co ile się go wymienia? Jesli to sprezarka mam pytanie czy nie ma roznicy czy zastosuje taka z mk3?
VW JEST BOGIEM, PREDKOŚĆ NAŁOGIEM, TURBO ZABAWĄ A ROZWAGA PODSTAWĄ !!!
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
problem z klimatyzacja
To jest tzw. osuszacz wymiana co dwa lata.simens pisze: czy i co ile się go wymienia?
Byłeś w serwisie klimy i nie wiedzą co ile się zmienia osuszacz ?
problem z klimatyzacja
A może zawór rozprężny sie rozsypał i nie spręża ciśninienia i dlatego ciśnienie slałe jest. A jak sprawdzali ilość czynnika ? Podpiął maszynę i powiedział czy najpierw wszystko odessał i wtedy powiedział ile było ? Bo tylko odessanie wszystkigo może określić ile było czynnika chłodzącego.
problem z klimatyzacja
nie wiem dokladnie jak on to zrobil, maszyne podpinal,
gdzie polecacie pojechac zeby sprawdzic klime(wymienic osuszacz itd) i ewentualnie zregenerowac sprezarke jesli jest uszkodzona, uklad mam caly szczelny bo sprawdzal
jaki jest koszt jesli ktos sie orientuje?
gdzie polecacie pojechac zeby sprawdzic klime(wymienic osuszacz itd) i ewentualnie zregenerowac sprezarke jesli jest uszkodzona, uklad mam caly szczelny bo sprawdzal
jaki jest koszt jesli ktos sie orientuje?
problem z klimatyzacja
podjedz do mnie to ci sprawdzę co ci nie gra adres masz na pw i daj znać że jesteś z forum.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
problem z klimatyzacja
w ukłądzie ma być ok 5bar. spręzarka chodzi i daje 2 bary na tłoczeniu ? coś nie tak piszesz. Jezeli układ jest przytkany to w miejscu zatkania tworzy się miejsce rozpręzne gazu i rura tam zamarza. Bardziej prawdopodobne jest ze zawór rozpręzny padł i przepuszcza gaz bez przeszkód lub padła spręzarka a dokładnie płytki zaworowe które lubią pękać, naprawa polega na wyssanie gazu, zdjęcie ze tak powiem głowicy spręzarki i wymiany płytek które sie po prostu wyjmuję i wkłada, jeżeli spręzarka nie bedzie miała porysowanych scianek cylinderkw prezarki powinno chodzi ok, uzupelnić olej i gaz i można śmigać
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: problem z klimatyzacja
Johnatan pisze:w ukłądzie ma być ok 5bar. spręzarka chodzi i daje 2 bary na tłoczeniu ? coś nie tak piszesz. Jezeli układ jest przytkany to w miejscu zatkania tworzy się miejsce rozpręzne gazu i rura tam zamarza. Bardziej prawdopodobne jest ze zawór rozpręzny padł i przepuszcza gaz bez przeszkód lub padła spręzarka a dokładnie płytki zaworowe które lubią pękać, naprawa polega na wyssanie gazu, zdjęcie ze tak powiem głowicy spręzarki i wymiany płytek które sie po prostu wyjmuję i wkłada, jeżeli spręzarka nie bedzie miała porysowanych scianek cylinderkw prezarki powinno chodzi ok, uzupelnić olej i gaz i można śmigać
1. gdzie znajduje sie ten zawor rozprezny? na chwile obecna nie mam gazu jest sciagniety i nie mam jak sprawdzic
2. jaki jest koszt wymiany tego zaworu i jaki jest koszt tych plytek?
- waski1
- _
- Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV - Silnik: CFGB
- Kontakt:
problem z klimatyzacja
Stojąc przodem do auta jest on po lewej stronie na ścianie grodziowej są wkręcone do niego dwa przewody aluminiowe klimy i powinien on być w takiej plastikowej osłonie.Wygląda taksimens pisze:1. gdzie znajduje sie ten zawor rozprezny? na chwile obecna nie mam gazu jest sciagniety i nie mam jak sprawdzic
http://moto.allegro.pl/listing.php/sear ... Cny+golf+4" onclick="window.open(this.href);return false;