uszkodzone pompki AL
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Bigmachina
- Ma gadane
- Kontakt:
uszkodzone pompki AL
Witajcie.
Mam pytanie,a mianowicie czy ktoś zetknął się z taką usterka na pompo wtryskiwaczu.
Jakiś czas temu wymieniałam pompo-wtryski bo tam dwa padły,,,dostałem od angola z przebiegiem około 200000tys,
założyłem(oczywiście nie ja tylko mechanik) i stało się coś takiego jak na zdjeciach,,oczywiście po jakimś czasie.....
a mianowicie pękła góra tej blaszki co trzyma sprężynę i ciekaw jestem jaka jest tego przyczyna i czy ktoś tak miał już?,
a dowiedziałem się o tym bo chciałem wymienić uszczelnienia i przy demontażu zaczęło się rozlatywać...
Mam pytanie,a mianowicie czy ktoś zetknął się z taką usterka na pompo wtryskiwaczu.
Jakiś czas temu wymieniałam pompo-wtryski bo tam dwa padły,,,dostałem od angola z przebiegiem około 200000tys,
założyłem(oczywiście nie ja tylko mechanik) i stało się coś takiego jak na zdjeciach,,oczywiście po jakimś czasie.....
a mianowicie pękła góra tej blaszki co trzyma sprężynę i ciekaw jestem jaka jest tego przyczyna i czy ktoś tak miał już?,
a dowiedziałem się o tym bo chciałem wymienić uszczelnienia i przy demontażu zaczęło się rozlatywać...
uszkodzone pompki AL
chciałbym dodać że to było identyczne uszkodzenie na 2 pompkach - na 1 i 4 cylindrze (bylem przy demontażu pompek)
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR , A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: uszkodzone pompki AL
grg474 pisze:chciałbym dodać że to było identyczne uszkodzenie na 2 pompkach - na 1 i 4 cylindrze (bylem przy demontażu pompek)
moze mechanik sie nie zastosował do instrukcji montażu i ustawienia pompowtrysków a dokładnie śrubę regulacyjną dzwigni popychacza skręcił za mocno.
uszkodzone pompki AL
ktoś inny to samo już mi zasugerował - niestety - mój błąd że nie sprawdziłem ustawienia zanim nie rozkręciłem - ale do momentu rozkręcenia wyglądały jakby nie były uszkodzoneBorys pisze:moze mechanik sie nie zastosował do instrukcji montażu i ustawienia pompowtrysków a dokładnie śrubę regulacyjną dzwigni popychacza skręcił za mocno.
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
uszkodzone pompki AL
skoro niepotrzebne to po co są? To raz a dwa Bigmachina, narzekał że coś głosniej zaczęło pracować w silniku - obok uszkodoznych pompek widać było mnóstwo opiłków z uszkodzonych pompek - czyli wszystko jest ok?witek690 pisze:ja mam takie dwa i w niczym to nie przeszkadza to są zabespieczenia sprężyn.
- Bigmachina
- Ma gadane
- Kontakt:
uszkodzone pompki AL
głosniej pracować? delikatnie powiedziane, napier... jak rozregulowane zawory w polonezie.
było słychać czysty metaliczny dźwięk najbardziej na wolnych obrotach i przy wyłączaniu silnika, jak juz prawie przestawał krecic to wtedy było bardzo dobrze słychać to stukanie
było słychać czysty metaliczny dźwięk najbardziej na wolnych obrotach i przy wyłączaniu silnika, jak juz prawie przestawał krecic to wtedy było bardzo dobrze słychać to stukanie