emission workshop
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
emission workshop
Witam.mam problem z moim golfem 4 .komputer wyswietla emission workshop i silnik zaczyna pracowac jak traktor nie ma mocy.gdy go wylacze i ponownie zalacze pracuje normalnie ale komunikat sie wyswietla ponownie.mechanicy sprawdzali wykazal sporo bledow.powymieniali sensory wymienili zawor egr wyczyscili przepustnice .Rowniez wymienili kable i swiece.jednak po 1000 km problem powrocil.co moze byc przyczyna.prosze o pomoc.silnik mojego golfa 1.6 16v AZD
- Paweł Marek
- V.I.P.
emission workshop
sporo błędów - wypisz je jeśli chcesz pomocy
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: emission workshop
mechanik tak mowil. to byl juz 2 mechanik ktory cos w nim naprawial i wymienial i problem powraca.moze cos podpowiecie bo tak mozna i polowe czesci z samochodu powymieniac.niestety nie znam sie na mechanice.
- Paweł Marek
- V.I.P.
emission workshop
Dobrze kolego ale nie da rady pomóc ci z takimi informacjami, można podejrzewać że jeśli wyszło sporo błędów to największym błędem dotychczas działających przy twoim aucie speców była wymiana wszystkich elementów których usterki wykazał komputer, bo dużo rzeczy jednocześnie nie mogło się zepsuć. Być może jakiś problem z zasilaniem czujników czy ich masą - bywa wspólna dla wielu z nich. Niemniej musisz jakoś te kody błędów ponownie uzyskać i je tu wymienić. Wielu amatorów ma tanie interfejsy z allegro i może kogoś takiego znajdziesz żeby ci za piwko podłączył
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: emission workshop
Ok.mam jescze jedno pytanie czy uklad wydechowy moze miec na to wplyw.nie wiem katalizator czy moze tlumiki.troche mi buczy a sportowy napewno nie jest.dzieki pozdrawiam
emission workshop
coś mi się wydaję że to bardziej problem z emisją spalin...
stado bocianów pod maską czas się nauczyć jeździć DIESLEM
emission workshop
i to wygląda Panie na sondę Lambda
stado bocianów pod maską czas się nauczyć jeździć DIESLEM
emission workshop
Piszesz, że wymieniłes swiece i przewody. Tyle, że u ciebie nie ma klasycznych przewodów zapłonowych. Byc może masz do wymiany cewki zapłonowe na świecach. Często bywa tak, że pada jedna za drugą. Objawem jest własnie praca silnika na 3 cylindrach i migająca kontrolka check na desce. W przypadku gdy pojawia się duża liczba błedów lub błedy dotyczą dużej ilości czujników wówczas przyczyną może byc uszkodzony sterownik. Nie mniej jednak od odczytania kodów błedów trzeba zacząć.