autor: 21tehace21 » wt lis 20, 2012 09:27
Chetnie pomoge jezeli chodzi o swap, poniewaz sam mam zalozony gaznik z fiata 1500, i chodzi jak zloto, co prawda musze nowa kryze teraz zrobic bo stara mam z tekstolitu i nie moge srub dokrecic bo gwitn nie trzyma i lewe powietrze mi bierze, a jak do tej pory to gaznik spisuje sie znakomicie, naprawde polecam, tylko najlepiej omijaj lukiem gazniki z polonezów, no chyba ze z tych starszych bo w tych nowych te gazniki to co badz, maja jakis ZHS z ktorym sa problemy i mechaniczna druga przepustnice ktora raczej gwarantuje tzw dziure w obrotach, oczywiscie z ta dziura mozna sie bawic i probowac ja zniwelowac, jest wiele sposobow. Najlepiej szukaj z seri DCHD, im starszy tym lepszy, i przy kupnie patrz czy nie ma luzow na oskach przepustnicy. Problemy mozesz miec z zalozeniem LPG poniewaz ten gaznik jest troche wyzszy, w temacie o swapie duzo osob sie z tym meczyło ale jakos im sie udawalo, ja na szczescie nie mam lpg, a co do ogółu to tak, ssanie reczne czyli moim zdaniem plus, spalanie w normie tzn od 8 do 9 mi bierze przy mieszanej jezdzie i momentami ostrym cisnieciu, jakbym caly czas mu cisnal to pewnie by wiecej wzial, a jakbym jechal caly czas trasa co mi sie nie zdarza to pewnie jeszcze mniej. Predkosci max raczej nie dodaje, ale za to poprawia moim zdaniem wkrecanie sie na obroty, na pierburgu tak szybko nie wchodzil na obroty, ale z pierburgiem bylo cos nie tak.