zwiększyło sie spalanie...szarpie silnikiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
witam prosze o pomoc widze ze zwiekszyło sie spalanie w golfie V 1.6 fsi i dziwnie szarpie nie równo chodzi jak jade na jedynce ..dwójce ....proszę o pomoc
po podłączeniu komutera mechanik przeczytał ze mieszanka jest zbyt uboga czy coś takiego stawia na sonde lambda tę przed katalizatorem ......
zasdrugi w inym warsztacie kazał zalac inne leprzej jakości paliwo i sprawdzić ...ale jak mu powiedziałęm o objawach tez mowił ze to moze być faktycznie sonda do wymiany pojerzdzę isprawdzę czy to faktycznie sonda ......ogólnie ten motor 1.6 fsi dosć kłopotliwy
zasdrugi w inym warsztacie kazał zalac inne leprzej jakości paliwo i sprawdzić ...ale jak mu powiedziałęm o objawach tez mowił ze to moze być faktycznie sonda do wymiany pojerzdzę isprawdzę czy to faktycznie sonda ......ogólnie ten motor 1.6 fsi dosć kłopotliwy
pytanie jeszcze czy sondę mozna jakoś wyczyscić ,,,,,,kolega mowił ze jakis plyn sie wlewa do paliwa i on przepala czyści czy cos takiego czy to pomaga
hmmmm.....wymieniłem sondę lecz falowanie silnika nie ustąpiło jak by dostawał powietrza jac na 2 tys obrotów dziwnie sie zachowuje co to może być
Moze odzywa się wada tych silników czyli nagar na zaworach.
Dokładnie. Nieszczelne zawory to brak mocy i lub zwiększona dawka paliwa co sonda może potem odczytywac jako zbyt bogata mieszankę. Tak naprawdę to trzeba by poszukac w serwisówce dla twojego silnika jakie sa zalecenia.
pytanie ile powinienem przejechać na pelnym zbiorniku w cyklu mieszanym ..... dziekuje z góry
Zdefiniuj cykl mieszany - ile trasy, ile miasta, jakiego miasta, w jakich godzinach, jak jeździsz, jakie prędkości, czy na klimie...
To tak jakbym zadał pytanie "Ile mogę schudnąć w ciągu miesiąca zamieniając colę na wodę mineralną?"
To tak jakbym zadał pytanie "Ile mogę schudnąć w ciągu miesiąca zamieniając colę na wodę mineralną?"
Miałem podobny problem, który pojawił się kilka miesięcy po wymianie oleju. Nagle silnik stracił moc i zaczął szarpać na niskich obrotach. Spalanie mogło przyprawić o zawrót głowy - komputer wskazywał ponad 14 l na trasie. Pomogła wymiana uszczelniaczy zaworowych i świec.
droga ta wymiana uszczelniaczy kolego jaki to jest koszt ??
bylem w serwisie VW w Olsztynie i stwierdzili padniety czujnik nox 03c907807d prosze o pomoc jak to naprawić lub moze znalesc jakieś nie drogie sensowne rozwiazanie w serwise nowe koszt 2300 koszmar
- Pablo Corrado
- Forum Master
Nie ma zamiennika czujnika NOx, przynajmniej z tego co ja sie orientuję.
Scirocco II 1,6 / Scirocco II 1,8 / Corrado G60 / Corrado 2,0 16V / Golf IV 2,0 / Golf IV GTI / Passat B5FL 1,8T / Golf V 1,4 i 1,6
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.
Sprzedam:
-Uszczelkę głowicy 1,8 T 20V (AGU i innych) GOETZE.
-NOWĄ przepustnicę do 1,4 TSI i innych 03C 133 062S.