Wyciek oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyciek oleju
Witam. Jakiś czas temu uderzylem miska olejowa o kolejne. Od tego czasu mam wyciek. Dzisiaj zlokalozowalem miejsce w którym po umyciu widzę zgromadzony olej. Brakuje tam srubki co widać na załączonym zdjęciu. Czy może ktoś powiedzieć do czego jest ta rurka /wężyk? Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.
-
- VWGolf.pl Killer
Wyciek oleju
A wiesz może jaka tam jest srubka ? I jak to możliwe że od zachaczenia miska tam wyciek?
-
- VWGolf.pl Killer
Wyciek oleju
jest tam śruba szóstka na 10 kluczyk tylko dopasuj odpowiednią długość na pewno nie dłuższa jak 2cm gwintu plus podkładka a co zahaczeniem miską to niema możliwości żeby to było od tego musiało brakować śruby już wcześniej
Wyciek oleju
Tam druga srubka jest chyba na imbus. Mam nadzieję że ta srubka Poprostu nie była wkrecona i jak dokrece to wyciek ustanie.
-
- VWGolf.pl Killer
Wyciek oleju
tak na imbus i na 10 kluczyk dwa w jednym i raczej powinno pomóc bo niema tam dużego ciśnienia
Re: Wyciek oleju
Proponuję wymienić od razu uszczelkę, bo pewnie po dokręceniu i tak będzie się pocić, a 3zl nie majątek
Wyciek oleju
A orientuje się ktoś czy tam jest klasyczny gwint czy trzeba kupić jakąś specjalną śrubę?
-
- VWGolf.pl Killer
-
- VWGolf.pl Killer
Wyciek oleju
Pasowała wszystko ładnie pieknie. Przy dokrecaniu gdzie nie użyłem za wiele siły śruba mi pękła w pol, nerwy mi puściły i na tym skończyła się dzisiejsza próba naprawy. Przy następnej próbie muszę jakoś zobaczyć jak to wykrecic. Tyle że dostęp jest tam tak piękny ze ręki włożyć nie mogę.
-
- VWGolf.pl Killer