Po wymianie poduszek strasznie trzęsie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam taki problem, iż cała buda wpada mi aż w rezonans, deska tak się trzęsie że omało mi nie wyskoczy z auta, ogólnie w aucie kiedy jest odpalony silnik na luzie to nie da się wysiedzieć. Auto dawałem do mechanika który wymienił mi 3 poduszki pod silnikiem po całej wymianie w bagażniku znalazłem pudełka od nowych ze starymi poduszkami w środku sprawdziłem te firmy na z pudełek i są to jakieś jedne z najtańszych modeli poduszek. Czy to możliwe że te ogromne drgania samochodu są właśnie spowodowane tym że włożone poduszki są nic dodać nic ująć g.....ej firmy ???? Próbowałem je luzować i kawałek się przejechać ale nic to nie dawało. Jakieś sugestie ?? 1.6 ABU benzyna
Tanie poduszki tak mają, wymień je na używane oryginalne poduszki i problem zniknie.
Nowe poduszki to albo oryginał, albo zamienniki najlepszej jakości.
Swoją drogą mechanik powinien wiedzieć że najtańsze poduszki są do bani i nawet Ci ich nie montować...
Nowe poduszki to albo oryginał, albo zamienniki najlepszej jakości.
Swoją drogą mechanik powinien wiedzieć że najtańsze poduszki są do bani i nawet Ci ich nie montować...
Widocznie mechanik się nie przyłożył do tematu , jeśli auto było wypadkowe lub źle naprawione to teraz poduszki nie bardzo pasują na otwory i są za mocno naciągnięte nie mogą swobodnie pracować stąd te drgania. Prawidłowe ustawienie poduszek bez naprężeń to murowany sukces na poprawną pracę zakładając nowe nie ma to znaczenia czy oryginał czy zamiennik
czyli macie jakąś radę co teraz można spróbować zrobić żeby w miarę dało się w nim wysiedzieć bo dosłownie traktor
Moja rada to jeszcze raz odkręcić poduszki i od nowa poprawnie je wycentrować i przykręcić nie jest to robota ani zbyt skomplikowana ani specjalnie pracochłonna tylko pamiętaj jak będziesz odkręcał poduszki aby podłożyć lewarek czy co tam masz pod miskę silnika .
niestety ponowne odkręcenie i próba regulacji nic nie dała, ogromne drgania
Czy takie drgania może mi przenosić wybierak skrzyni biegów ??? Ponieważ mam wrażenie że to przez lewarek wszystko idzie ?
Czy takie drgania może mi przenosić wybierak skrzyni biegów ??? Ponieważ mam wrażenie że to przez lewarek wszystko idzie ?