Golf 2 ciśnienie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 2 ciśnienie oleju
witam mam golfa 2 1.6 benzyna bez gazu i do dzisiaj chodził super
dzisiaj po powrocie otworzyłem maskę i cały silnik zalany był olejem ,,,
zaczął nie równo pracować ,jak by któryś gar nie pracował czasami .Na wysokich obrotach pali się kontrolka oleju i brzęczyk
podstawiałem drugi czujnik oleju ale nic to nie dało ,,, filtr z olejem też zmieniony
czy to może być uszczelka pod głowicą ?
dzisiaj po powrocie otworzyłem maskę i cały silnik zalany był olejem ,,,
zaczął nie równo pracować ,jak by któryś gar nie pracował czasami .Na wysokich obrotach pali się kontrolka oleju i brzęczyk
podstawiałem drugi czujnik oleju ale nic to nie dało ,,, filtr z olejem też zmieniony
czy to może być uszczelka pod głowicą ?
Ostatnio zmieniony śr gru 07, 2016 18:31 przez JACEK31, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452639" onclick="window.open(this.href);return false;
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf 2
Po pierwsze zlokalizuj miejsce wycieku oleju (odma, rurka bagnetu, rozszczelnienie). Który czujnik wymieniałeś? Ten na górze czy przy filtrze? Używka czy nowy?
Na jakim oleju jeździsz? Jeśli z czujnikami wszystko jest ok to silnik nie trzyma ciśnienia oleju, jednym słowem może być z przeznaczeniem na złom lub generalny remont. Jaki masz "licznikowy" przebieg?
Na jakim oleju jeździsz? Jeśli z czujnikami wszystko jest ok to silnik nie trzyma ciśnienia oleju, jednym słowem może być z przeznaczeniem na złom lub generalny remont. Jaki masz "licznikowy" przebieg?
...
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Golf 2
Witam w golfiku zmieniłem olej na castrol 10w40 taki tez był wcześniej
czujnik zmieniałem ten przy głowicy na sprawny wyjęty z innego samochodu ale nic to nie dało , auto odpala ok ,,, jedzie ok
tylko przy wyższych obrotach konrolka oleju się zaświeca
Przebieg ( 256000tyś km)
czujnik zmieniałem ten przy głowicy na sprawny wyjęty z innego samochodu ale nic to nie dało , auto odpala ok ,,, jedzie ok
tylko przy wyższych obrotach konrolka oleju się zaświeca
Przebieg ( 256000tyś km)
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=452639" onclick="window.open(this.href);return false;
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Golf 2 ciśnienie oleju
Sprawdz cisnienie oleju na zimnym i rozgrzanym silniku (bieg jalowy i ok 3000 obrotow).
Golf 2 ciśnienie oleju
Sprawdź ten 2 czujnik - biały. Na stojącym silniku obwód powinien być otwarty. Przy 3000 obr. zamknięty.
Po prostu przy 3000 obr. dotknij przewód od białego czujnika do masy - kontrolka powinna zgasnąć.
Po prostu przy 3000 obr. dotknij przewód od białego czujnika do masy - kontrolka powinna zgasnąć.