Szarpanie przy ruszaniu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpanie przy ruszaniu.
W zeszłym roku zmieniłem dwumas na zwykłe sprzęgło w Golfie z silnikiem AHF 110KM. Od jakiegoś miesiąca zmagam się z problemem szarpania przy ruszaniu. Dzieje sie tak na zimnym silniku. Kiedy silnik jest bardzo dobrze rozgrzany tego objawu nie ma. Czy to docisk,czy problemu szukać gdzieś indziej?
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Szarpanie przy ruszaniu.
Wydaje mi się, że problem ze sprzęgłem. Autko przystosowane do dwumasy, która jakby nie patrzeć eliminuje wszelkie drgania i wydłuża żywotność sprzęgła. Jeśli nie ma problemu z wysprzęglikiem to raczej obstawiam samo sprzęgło. Ewentualnie szarpanie może być z samego silnika, ale jeśli szarpie przy zasprzęglaniu to tylko sprzęgło.
Ile jeździsz na tym zmienionym zestawie?
Ile jeździsz na tym zmienionym zestawie?
...
Szarpanie przy ruszaniu.
Źle przygotowane koło zamachowe (nierówna powierzchnia) albo felerna tarcza sprzęglowa
Szarpanie przy ruszaniu.
Ja w swoim CLIO IV mam dokladnie ten sam problem ;/ tylko u mnie nie ma dwumasy - szarpanie przy lekkim puszczaniu sprzęgła szarpie tylko na zimnym, jak sie rozgrzeje jest super. Wymieniłem sprzęgło docisk i wysprzęglik - po wymianie bylo dobrze przez pierwszy 1000 km i problem wrócił.....sam nie wiem co to jest..... ale wkurza bardzo
Szarpanie przy ruszaniu.
Czyli co. Zakupić jeszcze raz koło zamachowe i sprzęgło? Czy lepiej od razu dwumas?