Czy to dwumas?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Czy to dwumas?
Witam
posiadam Audi A4 B5 fl, silnik 1.9 tdi AJM,
od dłuższego czasu użytkowania samochodu zauważyłem stuki podczas ruszania na sprzęgle bez dodawania gazu,
na filmiku dwa razy ruszałem do tyłu na samym sprzęgle bez dodawania gazu pod górkę,
objawy występują również, gdy ruszam do przodu bądź do tyłu na maxa skręconych kołach, przede wszystkim po przejechaniu kilkuset kilometrowego odcinaka,
podczas wolnych obrotów, włączania i wyłączania silnika nie występują żadne dźwięki stukania,
na 5 biegu przy obrotach 1000 po wciśnięciu gazu na maxa brak drgań, stukań,
dziękuje za rady,
https://www.youtube.com/watch?v=6BsWKRQnzaU" onclick="window.open(this.href);return false;
posiadam Audi A4 B5 fl, silnik 1.9 tdi AJM,
od dłuższego czasu użytkowania samochodu zauważyłem stuki podczas ruszania na sprzęgle bez dodawania gazu,
na filmiku dwa razy ruszałem do tyłu na samym sprzęgle bez dodawania gazu pod górkę,
objawy występują również, gdy ruszam do przodu bądź do tyłu na maxa skręconych kołach, przede wszystkim po przejechaniu kilkuset kilometrowego odcinaka,
podczas wolnych obrotów, włączania i wyłączania silnika nie występują żadne dźwięki stukania,
na 5 biegu przy obrotach 1000 po wciśnięciu gazu na maxa brak drgań, stukań,
dziękuje za rady,
https://www.youtube.com/watch?v=6BsWKRQnzaU" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- VWGolf.pl Killer
Czy to dwumas?
z tego filmu to za dużo nie pomogło na moje jest to coś z paskiem pk często napinacz paska tak trajkocze na wolnych obrotach sam tak miałem wymieniłem napinacz i nic tak samo a po paru dniach rozsypało się kółko alternatora te sprzęgiełko po wymianie spokój u ciebie też może być coś z napinaczem tym kółkiem,paskiem.pompą wspomagania albo łożyskiem na wisko musisz to obadać najlepiej jak to występuje auto na ręczny maska w górę jedna osoba rusza delikatnie a druga obserwuje czy napinacz nie podskakujeborysek88 pisze:od dłuższego czasu użytkowania samochodu zauważyłem stuki podczas ruszania na sprzęgle bez dodawania gazu
Re: Czy to dwumas?
kompletny rozrząd wymieniłem kilka dni temu, objawy przed i po wymianie rozrządu takie same
-
- VWGolf.pl Killer
- esox lucius
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Czy to dwumas?
Ja bym szukał w poduszkach silnika
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Czy to dwumas?
https://www.youtube.com/watch?v=0SnefZZxV4c" onclick="window.open(this.href);return false;
nowy filmik, ruszam pod spore wzniesienie, filmik nie oddaje tego jak drga cały silnik i buda, najlepiej patrzeć na obrys silnika,
nie wystraszcie się, na końcu filmiku zamknęła się maska
nowy filmik, ruszam pod spore wzniesienie, filmik nie oddaje tego jak drga cały silnik i buda, najlepiej patrzeć na obrys silnika,
nie wystraszcie się, na końcu filmiku zamknęła się maska