Wyjęcie silnika 1.9 TDI
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
Koledzy.
Jak wyciągnąć silnik z Golfa 4? Podnosić go do góry? Rozbierać chłodnicę? Co odkręcić, żeby sobie z tym poradzić?
Jak wyciągnąć silnik z Golfa 4? Podnosić go do góry? Rozbierać chłodnicę? Co odkręcić, żeby sobie z tym poradzić?
-
- VWGolf.pl Killer
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
najlepiej wyjechać całością do przodu sam silnik też wyjdzie górą ale trzeba porozbierać osprzęt
-
- VWGolf.pl Killer
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
jeśli całość plus skrzynia biegów to przedni pas z chłodnicami półosie przy skrzyni wydech przewody prądowe paliwowe i od płynu z nagrzewnicy i linki od biegów oraz pompę od wspomagania i całość wychodzi do przodu jeśli sam silnik jest trudniej to przewody od paliwa od płynu i elektryka dalej wydech pompa wspomagania sprężarka klimy alternator koło pasowe wału napinacz łapa silnika i oddzielić od skrzyni biegów
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
A po co pompę od wspomagania? I jeszcze jedno pytanie. Jak rozbierać te węże od klimy, na tych metalowych końcówkach?
-
- VWGolf.pl Killer
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
jak ją odkręcisz od bloku nie musisz spuszczać płynu z układubart1500 pisze:A po co pompę od wspomagania?
najlepiej przy sprężarce i chłodnicybart1500 pisze:Jak rozbierać te węże od klimy, na tych metalowych końcówkach?
-
- VWGolf.pl Killer
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
trzeba było zaraz pisać że auto do rozbiórki wtedy najlepiej od razu przód rozbierać i po kolei
-
- VWGolf.pl Killer
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
musisz zadzwonić do firmy kurierskiej i zamówić kuriera i tam zapytać jak to zapakować jedni chcą na palecie inni tylko dobrze zawinięte
-
- VWGolf.pl Killer
-
- VWGolf.pl Killer
Wyjęcie silnika 1.9 TDI
właśnie dpd nie przewozi silników a ja sam zamówiłem silnik i facet mi mówi co to jest ja że silnik on że nie przewożą silników ale zależy co wpiszą w papiery ja miałem jakąś maszynę wpisaną