Rolka napinacza paska wielokolorowego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wizualnie to wygląda na to samo.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
Witam odkopie trochę temat, a mianowicie czy jest możliwość zregenerowania [nasmarowania] łożyska w tej rolce w silniku Mk3 TDI.
Wiem że nie które rolki jeśli niema zbyt dużego luzu na łożysku można nasmarować ale pod warunkiem że uda się wyjąc ten o ring zabezpieczający który chroni kulki przed różnym zanieczyszczeniami w Borze 1.9 się nam udało coś takiego i było ok trzeba też pamiętać żeby ten o ring dobrze z powrotem wcisnąć żeby się tam nic nie dostało
Re: Rolka napinacza paska wielokolorowego
Ok jak zrobi się cieplej obczaje czy nie ma luzu i biore się za smarowanie PS. ciężko odkręcić tą rolkę ?Mati44 pisze:Wiem że nie które rolki jeśli niema zbyt dużego luzu na łożysku można nasmarować ale pod warunkiem że uda się wyjąc ten o ring zabezpieczający który chroni kulki przed różnym zanieczyszczeniami w Borze 1.9 się nam udało coś takiego i było ok trzeba też pamiętać żeby ten o ring dobrze z powrotem wcisnąć żeby się tam nic nie dostało
Nie wiem dokładnie jaki masz napinacz ale nie powinno być problemu uważaj tylko żeby tego o ringu podczas wyjmowania nie zniszczyć
Re: Rolka napinacza paska wielokolorowego
Ok dzięki kolego , a na ten o ring na pewno zwrócę uwagę.Mati44 pisze:Nie wiem dokładnie jaki masz napinacz ale nie powinno być problemu uważaj tylko żeby tego o ringu podczas wyjmowania nie zniszczyć