termostat
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
termostat
witam mam pytanie gdzie znajduje sie dokladnie termostat w golfie mk3 1,9 D, i jak sprawdzic czy dziala powiem ze samochod nagrzewa mi sie do 90 C po przejechanie ok 10 km w miescie i sie "zatrzymuje" rowno na 90 C ale ostatnio tez zauwazylem spadek plynu chlodniczego i wieksze spalanie ropy, pomoze ktos?? Gdzie ejst termostat i jak go sprawdzic i czy te usterki ktore opisalem wyzej miaja jakis zwiazek np z zesputym termostatem..? z gory dziekuje za info
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
termostat
Jeśli temperatura, późno czy szybko ale dojdzie do 90°C i już się nie zmienia - termostat jest dobry.
Spadek płynu, znaczy się poziomu? To inne przyczyny - raczej wyciek lub pobieranie płynu przez uszczelkę np. pod głowicą.
Spadek płynu, znaczy się poziomu? To inne przyczyny - raczej wyciek lub pobieranie płynu przez uszczelkę np. pod głowicą.
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
termostat
Mnie się wydaje, że Kolega myli termostat z włącznikiem termicznym wentylatora.
Wentylator można sprawdzić zdejmując wtyk z kablami i podpinając pojedynczo w miejsce czerwonych z paskiem - plusa z akumulatora a w miejsce brązowego - do minusa.
Wentylator można sprawdzić zdejmując wtyk z kablami i podpinając pojedynczo w miejsce czerwonych z paskiem - plusa z akumulatora a w miejsce brązowego - do minusa.
- Karcz3
- Very Important Driver
- Auto: Vw caddy mk1
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
termostat
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... =termostat" onclick="window.open(this.href);return false;
Vw golf 3 1.9tdi.-byl... vw caddy mk1 1.6d jest(rozłożony na czynniki pierwsze)-reanimacja
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Re: termostat
smok0007 pisze: czemu nie wlacza mi sie wentylator przy 90 C
bo nie powinien się włączać przy takiej temperaturze