Hamulec ręczny golf MK2
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Hamulec ręczny golf MK2
Witam.Szukałem wyszukiwarce coś na ten temat ale nie mogłem znaleźć,więc założyłem nowy wątek,jeśli ten temat był poruszany to bardzo przepraszam.A więc przejde do tego o co mi chodzi,nie mam wogóle ręcznego,wymieniłem klocki,tarcze,zostały zregenerowane zaciski i dalej nie ma ręcznego.Ale między fotelami jak jest ta dżwignia ręcznego,ściągłem ten plastik i tam przykręcone są linki,te śruby na linkach są dokręcone do końca gwintu i jak sie zaciąga ręczny to linka zaczyna sie naciągać dopiero na 4 ząbku i moje pytanie brzmi czy ta linka nie jest czasami zadługa????????????????????? jeśli ktoś miał taki problem prosze o pomoc i z góry dziękuje
- majster heniek
- Forumowy spamer :)
- Auto: Jest
- Silnik: też
Hamulec ręczny golf MK2
miczGTI107, linka rzeczywiście może być za długa , lecz jest sposób na sprawdzenie - odkręć nakrętki i podłusz podkładki fi 6 na wystający gwint ( parę sztuk 5-6 na jedną stronę , aby można było podkręcać nakrętki ) i wtedy próbuj zaciągać dżwignię ręcznego
-
- Nowicjusz
Hamulec ręczny golf MK2
podłożyłem dzisiaj te podkładki i próbuje zaciągnąć ręczny a dzwignia nawet sie nie podniesie do pierwszego ząbka,póżniej dałem mniejszą ilość podkładek to dżwignia poszła wyżej ale ręcznego dalej nie było ;(
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Hamulec ręczny golf MK2
Odkręc koło i zobacz czy te dźwigienki sie wogóle ruszaja przy zacisku. Jak sie ruszają to naciśnij jakimś trzonkiem od młotka i zobacz czy działa prawidłowo. Moze źle założona linka na zacisku.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Hamulec ręczny golf MK2
A jak się nie ruszają to pewnie linki Koledze zardzewiały w pancerzach. Dzieje się tak jak przesadnie oszczędzamy ręczny.wojtas4589 pisze:Odkręc koło i zobacz czy te dźwigienki sie wogóle ruszaja przy zacisku. Jak sie ruszają
Wymień obie i powinno być git.
-
- Nowicjusz