problem z hamulcami
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z hamulcami
Witam serdecznie od niedawna posiadam golfa i kieruję takie pytanko może ktoś z was drodzy państwo borykał się z takim problemem,a mianowicie w moim Mk3 1.9 tdi w czsie hamowania telepie pedałem hamulcowym i również przerzuca tą wibracje na kierownicę jedno cześnie.Tarcze są z przodu grube klocki prawie nówki więc w czym problem może tkwić ????? ,serdecznie dziękuję za wskazówki pozdrawiam.
mecenas
- tommi9097
- Ma gadane
- Kontakt:
problem z hamulcami
ja sądze ze masz bicie na tarczy albo ogólnie pęknietą masz tarcze bo takie zazwyczaj są objawy..jak mówisz.
Poszukuje VW Mk1 Caddy...
problem z hamulcami
kiepskiej jakości tarcze potrafią się odkształcić przy nagłym studzeniu... tzn rozgrzana tarcza zachlapana z kałuży lub na myjni potraktowana wodą z karchera. Tolerancja bicia jest bardzo mała, a zakładając że jedziesz autem 90km/h to koło obraca się z ogromna ilością obrotów i przy naciśnięciu hamulca drgania generują się z bardzo dużą częstotliwością. Taki stan doprowadza do wybicia końcówek i sworzni przyspieszając zużycie łożyska piasty. Tarcze do kontroli i wymiany łącznie z klockami. Zainwestuj w tarcze lepszej jakości np ATE i unikaj najtańszych produktów.
-
- Nowicjusz
Temperatura,termostat.
Witam i na wstępie dzięki za parę porad jakie od was otrzymałem.Kolejnym zagadnieniem jakie mnie nurtuje jest temperatura płynu chłodniczego,ostatnio gdy jechałem z kolegą on stwierdził że chyba coś nie tak z termostatem bo temperatura u mnie oscyluje między 70-80 stopni. Pytanie jak u was wygląda ta sprawa,a jazda typowa spokojna bez jakiegoś piłowania, w jakim przedziale utrzymuje się u was temperatura cieczy? Dzięki pozdrawiam
mecenas
problem z hamulcami
Przy sprawnym termostacie powinno być 90 st. Kolega ma rację termostat do wymiany
-
- Nowicjusz