Zabezpieczenie napędu (ślimaka) linki prędkosciomierza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jak w tytule....odkopałem kilka tematów lecz zdjęcia już są niedostępne i nie wiem jak wygląda zabezpieczenie ślimaka bo na nowej lince wchodzi dość luźno byłby ktoś tak dobry i udostępnił wzór takowego zabezpieczenia ?
ale gdzie ma byc te zabezpieczenie? w skrzyni czy w liczniku? w skrzyni masz linke przykręcaną na śrubkę
A w liczniku na zatrzask i tyle...
A w liczniku na zatrzask i tyle...
Mój mk2 z VR6 TURBO pod maską http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=372052
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
MK1 robi się viewtopic.php?f=86&t=540709" onclick="window.open(this.href);return false;
w12 na codzień
Re: Zabezpieczenie napędu (ślimaka) linki prędkosciomierza
jak wyciągniesz linkę ze skrzyni to jest na niej ślimaka...ja takowego kupiłem nowego jak również linkę bo stary ślimak wpadł do skrzyni i nie mam zabezpieczenia do tego ślimaka by nie spadał z linki...chodzi mi o jego wygląd bo być może sam bym coś wyrzeźbił
Siem, spoko nie ma problemu akurat mam na wierzchu
no więc u mnie tak wyglada koncówka linki, jak widać ma rowki niczym pilnik
zaś po włożeniu ślimaka widać te rowki w tej dziurce
i to wszystko, siedzi ciasno.
Przy okazji, czy ktoś wie jaki to powinien być ślimak? skrzynka AUG wczesniej AEN czyli ogół 020 - ten widoczny na zdjęciach jest zły - za mały. powinien być taki grubszy jak w trójkach jest conie?
pozdróvwka.
no więc u mnie tak wyglada koncówka linki, jak widać ma rowki niczym pilnik
zaś po włożeniu ślimaka widać te rowki w tej dziurce
i to wszystko, siedzi ciasno.
Przy okazji, czy ktoś wie jaki to powinien być ślimak? skrzynka AUG wczesniej AEN czyli ogół 020 - ten widoczny na zdjęciach jest zły - za mały. powinien być taki grubszy jak w trójkach jest conie?
pozdróvwka.
ja to zrobiłem z kawałka spinacza. owinąłem go na lince w rowku i wcisnąłem ślimak i do tej pory się trzymaSuchy_PL_ pisze:jak wyciągniesz linkę ze skrzyni to jest na niej ślimaka...ja takowego kupiłem nowego jak również linkę bo stary ślimak wpadł do skrzyni i nie mam zabezpieczenia do tego ślimaka by nie spadał z linki...chodzi mi o jego wygląd bo być może sam bym coś wyrzeźbił
no właśnie też będę musiał coś wykombinować bo dość luźno siedzi ten ślimak......dzięki za odpowiedź
Suchy zapodasz jakies fotki? bo z tego co czytam mamy inne typy linek, ja wlasnie chyba muszę zmienić.
moja stara była jak ta na zdjęciu pod 2 postem taka kawa z mlekiem a koniec w skrzyni ma taki jak tu inny kolega dał fotki...nowa różni się tym ,że nie ma tej uszczelki gumowej przy tym montażu na skrzyni i jest cała czarna
zrobię maly odkop ale mam podobny problem ale w tym temacie nie mogę znaleźć odpowiedzi, i zdjęcia już wygasły, a więc
w ślimaku mam taką małą dziurkę, i jak nakładam go na końcówkę linki to przez otwór widać taki rowek i nie wiem co zrobić żeby ten ślimak się na lince trzymał, trzeba tam coś wsadzić czy jak?
w ślimaku mam taką małą dziurkę, i jak nakładam go na końcówkę linki to przez otwór widać taki rowek i nie wiem co zrobić żeby ten ślimak się na lince trzymał, trzeba tam coś wsadzić czy jak?
przepraszam że znowu odświeżam ale nie mogę znaleźć rozwiązania.. na starej lince ślimak trzymał się elegancko, ciężko było go zdjąć, myślałem że go uszkodziłem więc i ślimak nabyłem nowy ale nie chce się trzymać..
help
help
Siemanko!
Ostatnio też to przerabiałem ten sam problem nowy ślimak nowa linka a wchodziła tak luźno że sam spadał zaraz. Może metoda prymitywna ale wziąłem trochę poxipolu dałem na końcówkę tego obrotowego dzyndzla z linki i do ślimaka na sam dół. Poczekałem z 10 min zaschło i trzyma sztywno zrobiłem już 2k km.
Ostatnio też to przerabiałem ten sam problem nowy ślimak nowa linka a wchodziła tak luźno że sam spadał zaraz. Może metoda prymitywna ale wziąłem trochę poxipolu dałem na końcówkę tego obrotowego dzyndzla z linki i do ślimaka na sam dół. Poczekałem z 10 min zaschło i trzyma sztywno zrobiłem już 2k km.
Tylko nie przesadź z klejem i co jakiś czas jak już będzie schnąć to zakręcaj ślimakiem bo jak sie sklei na sztywno to będą kredki :pEmciu pisze:dzięki stary jutro wypróbuję