Pedal gazu opadl.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pedal gazu opadl.
Potrzebuje w miare szybkiej pomocy bo chcialbym to dzis naprawic ale nie wiem od czego zaczac:) Co moglo byc przyczyna i jak to naprawic. Pedal gazu jest opadniety i nie ma zamiaru sie nawaet podniesc. Jest luzny. Pomozcie jezeli mozecie
Pedal gazu opadl.
sprawdż linkę gazu czy nie jest przerwana.
cinquecento 700>cinquecento sporting>A4>prelude>bandit>saxo>civic>thundercat>fazer1000>golf mk4>golf mk3 vr6>golf mk2
cdn...
cdn...
Pedal gazu opadl.
Sprawdzalem linka nie jest uszkodzona. A pedal gazu jest jak by nic do niego nie bylo przymocowane, tylko czego mam szukac?
Pedal gazu opadl.
sprawdz jeszcze raz, pociągnij za stalową linkę przy przepustnicy. Jak wyjdzie z kołnierza to masz linkę do wymiany.
cinquecento 700>cinquecento sporting>A4>prelude>bandit>saxo>civic>thundercat>fazer1000>golf mk4>golf mk3 vr6>golf mk2
cdn...
cdn...
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Pedal gazu opadl.
Miałem to samo w G2. Po prostu linka spadła z pedału i sobie wisiała luzem. Kwestia włożenia zakrzywionej końcówki linki w to kółeczko w pedale. Prosta sprawa.
Golf 2, 1989r, 1.3Kat, gaźnik 40KW/55KM + LPG
Re: Pedal gazu opadl.
Hej mam ten sam problem aktualnie w mk II tyle ze jak wkładam ta zakrzywioną końcówkę w to kółeczko w pedale to zaraz linka znów wypada i nie mam już pomysłów jak to złapać a opaska zaciskowa "trytytka" ni ma jak złapać tego.tomeczek88 pisze:Miałem to samo w G2. Po prostu linka spadła z pedału i sobie wisiała luzem. Kwestia włożenia zakrzywionej końcówki linki w to kółeczko w pedale. Prosta sprawa.
Może ma ktoś jakiś pomysł ja to złapać??
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Pedal gazu opadl.
Zobacz jak ma wyglądać końcówka linki na allegro i sprawdź czy twoja jest cała i odpowiednio powyginana. Możliwe że i pedał będzie wyrobiony.
Pedal gazu opadl.
Pedał gazu delikatnie ta dziurka wyrobiona i bylem nawet na szrocie dzis ale tam to juz było to samo co u mnie.....
Wiec puki co to nie mam pomysłu na zrobienie tego....
Wiec puki co to nie mam pomysłu na zrobienie tego....
Pedal gazu opadl.
Też miałem ten problem. Włożyłem linkę i wkręciłem wkręt, taki jak do drewna. Już nie wypada.
Moje MK2: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=414862 - sprzedane
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
Nowe auto: W202 c280 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=169&t=560183
Pedal gazu opadl.
Ja tą końcówkę trochę inaczej wygiąłem ( na tyle żeby wystawała z pedału) potem podkładka i trytyteczka
Pedal gazu opadl.
Widzę zainteresowanie tematem a ja już jakoś zrobiłem lecz zapomniałem napisać jaki sposób miałem na to....
A więc włożyłem tą końcówkę z dziurkę i trytytką załapałem i dokleiłem mocną taśmą klejącą i się trzyma lepiej niż w ori
A więc włożyłem tą końcówkę z dziurkę i trytytką załapałem i dokleiłem mocną taśmą klejącą i się trzyma lepiej niż w ori
Pedal gazu opadl.
wystarczy zwykłą małą podkładke przeciąć i zablokowac nia koniec linki przy pedale....prostee