Muli\dławi się od 3000 obr.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Panowie mam problem od jakiegoś czasu golf zaczął mi się dusić, na wolnych jest ok, jak przyspieszam to na niższych biegach jeszcze się wkręca ale czym większy bieg i obroty powyżej 3000 to nie chce za bardzo przyśpieszać, muli dławi się, jak podpompuję gazem to zaczyna przyśpieszać jak by się przełamywał, usterka występuje na LPG jak i benzynie, waga podpinałem i nie ma nic, co to może być :niepewny: silnik 1,6 AFT
sprawdziłeś świece, przewody, kopułkę i palec oraz cewkę? pompa paliwa.. powodów może być dużo.
posprawdzaj to i napisz co można pierw wykluczyć aby było można myśleć dalej
posprawdzaj to i napisz co można pierw wykluczyć aby było można myśleć dalej
moje GTI ~~~~> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=439807
Sopek, świece i przewody mają rok, zrobiłem na nich 20tyś. km kopułka i palec to samo, co do pompy paliwa to nie wiem ale na gazie jest to samo więc to nie to sprawdzę świece może któraś niedomaga
A więc tak świece nowe i dalej to samo... nie wiem za co się teraz brać czy podłubać w przepustnicy (wyczyścić) czy podmienić sondę bo ostatnio przy wizycie u gazownika powiedział że coś chyba szwankuje... ale chyba pierw wyczyszczę przepustnice i zrobię adaptację