Witam otoz mam duzy problem . Kupiłem dwa tygodznie temu golfika 3 i wsyzstko bylo ok tylko delikatnie skakal na obrotach , po tygodniu zaczol gasnac na zimnym silniku i na wolnych obrotach skacze nieregulanie raz góra rad dól masakra . Pewnego dnia opalilem rano samochod polecial bialy dym z rury cale podworko bylo biale . Przestraszony pojechalem do warsztatu bo myslalem ze poszla uszczelka pod glowica ale powiedzieli mi ze raczej nie wiec pojechalem do drugiego warssztatu po czym mi powiedzieli ze jest do wymiany palec rozdzielacza i kopułka . Poejechalem do sklepu i kupilem mily sprzedawca od razu mi wymienil i bylo ok
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Nastepnego dnia zadowolony wsiadam do auta patrze dymu nie ma ale skacze na obrotach ruszylem dalem na luz i zgasl , jak sie nagrzal to bylo ok
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
. Po dwoch dniach jezdzenia pojechal troche dalej zostawilem samochod wracam odpalam a tu nie chcial sie wkrecic na obroty i nie chcial ruszycz dawalem gazu a on mi gasl i szarpal po czym depnolem go z 10 razy i bylo ok .Powtarzalo sie od tego czasu juz z 6 razy ale tylko na cieplym silniku pojechalem do mechanika i zaden nie moze mi pomoc nie wiedza od czego . A I JESZCZE CALY CZAS POKAZUJE MI TEMPERATURE 100 I POWYZEJ . POMOCY BO NIE WIEM CO ZROBIC
Ostatnio zmieniony pt paź 18, 2013 16:40 przez
golfgalik, łącznie zmieniany 1 raz.