ABF Ciśnienie oleju, a raczej jego brak.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Mam problem z ABF mianowicie, kupiłem autko i ciśnienie oleju na manometrze w samochodzie pokzuje 0, kontrolka świeci brzeczek nie brzęczy, kieliszki stukaja jak na wiejskim weselu , na górze podczas pracy olej jakiś tam chlapie, poprzedi włąsciciel jezdzi juz tak pół roku, ja wymieniłem olej- valvoline vr1 racing 10w60, nic nie pomogło, wymieniłem pompe- niestety bez poprawy. Ciekawostka gdy odpalam auto manometr podskakuje co obrót silnika do 1-1.2 bara. Jakieś pomysły?
-
- VWGolf.pl Killer
zdejm miche znowu sprawdź korby i główne panewki...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
no i smoka sprawdz
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
-
- Nowicjusz
Re: ABF Ciśnienie oleju, a raczej jego brak.
Smoka z pompy oleju? Jeśli tak to cała pompa razem z smokiem jest nowa.
wlej olej do pompy, miałem raz tak że mimo założenia pompy oleju, nie zassało oleju
kontrolka oleju
podczas jazdy zaświeciła mi się kontrolka od oleju głośno brzęcząc.pomyślałem czujnik oleju.jednak mój problem polega na tym że odłączając oby dwa czujniki dalej miga i brzęczy a na włączonym silniku odkręcając korek od wlewu oleju obroty w golfiku podnoszą się i chlupie delikatnie olejem.wyciągam szabelkę to z niej dymek uchodzi a ze zbiorniczka wspomagania także wyrzuca płyn.może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał.Posiadam golfa 3 1.8 benzyna i gaz z 96 roku
-
- VWGolf.pl Killer
kolego weź manometr i sprawdź,bo ciśnienie to chyba raczej masz,a masz zwarcie bo po odłączeniu czujników nie powinno brzęczka i kontrolki być...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Najtaniej cię wyjdzie tylko szlif wału niż takie kombinacje.Wymontować silnik,położyć na boku wymontować wał i do szlifu.