Miekkie zAwieszenie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Miekkie zAwieszenie
witam mam pytanie odnosnie zawieszenia w golf 4 a dokladnie amorow i sprezyn.....na stacji diagnostycznej na przegladzie powiedziano mi ze amory maja 80 procent i sa dobre i zato sie wydaje ze samochod jest strasznie miekki i bardzo latwo rozbujac go rekoma......jaka moze byc przyczyna....chodzi o przednie amory
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Miekkie zAwieszenie
Też mam mk4 i jest miękki. Te auta po prostu takie są... Więc albo sportowy zawias albo te śmieszne gumy w sprężyny...
Druciarstwo - to jest to co kocham ...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Miekkie zAwieszenie
skaut, Rozbujać rękami i 80% ??? To niemożliwe. Przy sprawnym amorku nawet w najmiększej wersji po naciśnięciu auta już sam powrót w gorę powinien być spowolniony nie mówiąc o tym że nie może ani trochę bujnąć z powrotem w dół.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Miekkie zAwieszenie
Tyle mają nowe amortyzatory. Wymieniłem właśnie w moim autku po przeglądzie przód i tył. przód miałem 56 , tył 64. Po wyjęciu amortyzatorów okazało się że przód amortyzatory nie wracały dziesięciolatek je wciskał i nie miał z tym problemów. Natomiast tylnych amortyzatory nie istniały pomimo że dobre były wg diagnosty. Włożyłem Bilstein B4 i od razu lepiej się jeździ.skaut pisze:amory maja 80 procent
Większość samochodów łatwo rozbujać rękoma i to nie ma sensu.skaut pisze:bardzo latwo rozbujac go rekoma
-
- Forum Master
Miekkie zAwieszenie
Po mojemu MK IV na seryjnym zawieszeniu jest jednym z twardszych samochodów, miałem okazje jechać nie jednym i na różnym ogumieniu i uważam ten model jest twardszy od innych marek. Więc nie wiem czemu masz takiego miękkiego
Re: Miekkie zAwieszenie
Pozwolę się nie zgodzić z tą opinią,mk IV moim zdaniem jest jak kanapa,na seryjnym zawiasie właśnie tak się jezdzi.poolak2006 pisze:Po mojemu MK IV na seryjnym zawieszeniu jest jednym z twardszych samochodów, miałem okazje jechać nie jednym i na różnym ogumieniu i uważam ten model jest twardszy od innych marek. Więc nie wiem czemu masz takiego miękkiego
Miekkie zAwieszenie
dokladnie z ta kanapa tak chyba jest:)))) tez mam takie odczucia:))) zwlaszcza ze brat jezdzil kilkoma roznymi i mowil mi ze ten typ tak ma:)
-
- VW Baron
- Kontakt:
Miekkie zAwieszenie
na zwykłych kołach na stalówkach + miękkie amortyzatory też tak miałem. Wrzuciłem kayaby i po problemie ...skaut pisze:amochod jest strasznie miekki i bardzo latwo rozbujac go rekoma......jaka moze byc przyczyna....chodzi o przednie amory
jeden golf będzie twardy inny miękki - to zależy od amortyzatorów i opon ... mnie jeździ się przyjemniej na twardym zawieszeniu. Nie cierpię tego bujania / kołysania.