Pytanie nt. zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pytanie nt. zawieszenia
Witam
Ostatnio kupiłem mój pierwszy samochód i od razu uprzedzam, że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o motoryzację. Na przeglądzie wyszło przy jakimś tam pomiarze, że lewy tylny amortyzator ma 17% a do przejścia przeglądu musi być max 20%. Wynika z tego, że na razie jest ok ale podejrzewam, że przydałoby się coś z tym zrobić. Co dokładnie powinienem wymienić i ile taka wymiana może kosztować (łącznie z ceną części)?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Ostatnio kupiłem mój pierwszy samochód i od razu uprzedzam, że jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o motoryzację. Na przeglądzie wyszło przy jakimś tam pomiarze, że lewy tylny amortyzator ma 17% a do przejścia przeglądu musi być max 20%. Wynika z tego, że na razie jest ok ale podejrzewam, że przydałoby się coś z tym zrobić. Co dokładnie powinienem wymienić i ile taka wymiana może kosztować (łącznie z ceną części)?
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pytanie nt. zawieszenia
ja jak wymieniałem to tylko amory i odboje nowe kupiłem bo reszta była GIT,a co do cen poszukaj na allegro!jakbyś blisko gdzieś mieszkał to bym Ci wymienił
tobi
Pytanie nt. zawieszenia
cena robocizny od 50 do 100,amortyzatory i odboje to masz ceny na allegro
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Pytanie nt. zawieszenia
A możecie mi podać jakich producentów szukać na allegro? Tak żeby były dobre ale nie za drogie. Jeszcze tylko zastanawiam się czy jest to pilna wymiana czy w razie czego można jakiś czas poczekać?
tobi19761 niestety mieszkam kawałek od Ciebie ale dzięki za propozycję.
tobi19761 niestety mieszkam kawałek od Ciebie ale dzięki za propozycję.
Pytanie nt. zawieszenia
Ja kupiłem sobie Kayaby!Jeśli Ci to nie przeszkadza podczas jazdy albo nie masz kasy to poczekaj
tobi
Re: Pytanie nt. zawieszenia
Ja bym wymienił i to jeszcze przed zimą.W tej chwili podczas jazdy koła z tyłu skaczą Ci jak piłeczki kauczukowe, co oczywiście ma wpływ na komfort jazdy i bezpieczeństwo.Kayaby są oczywiście ok, i myślę że odkręcenie tych paru śrubek nie sprawi Ci problemu.
Pytanie nt. zawieszenia
Na allegro widziałem amortyzatory gazowe i olejowe, czym one się różnią? Bo jak już wspominałem jestem w tym temacie kompletnie zielony. I czy do wymiany potrzebne są jakieś specjalne narzędzia czy wystarczą zwykłe klucze? Bo zastanawiam się czy spróbować wymienić samemu czy jednak oddać do warsztatu...
Pytanie nt. zawieszenia
sam dasz rade a kluczy Ci nie potrzeba specjalistycznych,a w kwestii czy gazowy czy olejowy to sobie poczytaj na forum
tobi