sprezyny na tyl do mk2 od jetty???

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

pietka_86
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: pietka_86 » ndz paź 03, 2010 19:37

panowie tyl mi siedzi mam juz zalozone podkladki z twardej gumy pod sprezyny na talezyki a mimo to dalej jest niski z tylu
wiec mysle czy dobrym rozwiazaniem bylo by zalozyc sprezyny dedykowane do jetty tej samej generacji co mk2 bez zadnych podkladek?????
a moze jakie srpezyny byly by dobre tzn jakiej firmy dedykowane do mk2 na tyl zeby nie siedzial????
za info z gory dzieki
pozdrawiam

Awatar użytkownika
bongo
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: bongo » ndz paź 03, 2010 20:33

W Jettcie były chyba te same..

pietka_86
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: pietka_86 » ndz paź 03, 2010 20:53

z tego co ja slyszalem to byly jakies twardsze albo mialy jeden zwoj wiecej bo przeciez jetta jest ciezsza od golfa wiec na zwykly chlopski rozum powinna miec troszke wyzsze lub twardsze sprezyny
chyba ze sie myle to zwracam honor

tapatic
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: sprezyny na tyl do mk2 od jetty???

Post autor: tapatic » wt paź 19, 2010 19:56

pietka_86 pisze:panowie tyl mi siedzi mam juz zalozone podkladki z twardej gumy pod sprezyny na talezyki a mimo to dalej jest niski z tylu
wiec mysle czy dobrym rozwiazaniem bylo by zalozyc sprezyny dedykowane do jetty tej samej generacji co mk2 bez zadnych podkladek?????
a moze jakie srpezyny byly by dobre tzn jakiej firmy dedykowane do mk2 na tyl zeby nie siedzial????
za info z gory dzieki
pozdrawiam
od jetty nie będzie zmiany - tak samo będą niskie (kolega zakładał i bez efektu - tylko sie narobił) :grrr: :helm:
ja mam tak samo, zamierzam założyć 2 centymetrowe podkładki z twardej gumy pod sprężyny :hmm:
chociaż doczytałem że golf 3 ma takie samo zawieszenie z tyłu, to może założyć sprężyny od niego? może od wersji diesel albo kombi? czy ktoś już zakładał inne sprężyny?

tapatic

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”