Stukające oraz skrzypiące zawieszenie?

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

galize
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: galize » sob paź 23, 2010 21:42

Witam wszystkich:)
Jestem tutaj nowy więc z góry przepraszam jeśli piszę w złym dziale...

Mam mały problem z zawieszeniem mojego autka. A mianowicie przednie zawieszenie jakoś skrzypi... jak poruszam autem delikatnie góra-dół to słychać wyraźne skrzypienie. Lub gdy jade przez próg zwalniający (powoli) to również słychać skrzypienie... Czasami równiez puknie od czasu do czasu na dziurawej nawierzchni. Co może być tego przyczyną? Amory do wymiany? Poduszka amortyzatora z łożyskiem? Czy coś innego?
Drugi problem jest z tylnym zawieszeniem... Podczas jazdy po nierównej drodze słychać głośne STUK-PUK. Co może być tego przyczyna? Wybity amortyzator? Czy coś innego? Dodam iż tylne zawieszenie mi nie skrzypi tylko puka. Podczas jazdy na równej drodze nic nie puka.

Miał ktoś do czynienia z takim problemem? Wie ktoś może co trzeba wymienic?

Auto GOLF IV 2000 rok. TDI 115

Z góry dzięki za wszelkie sugestie...
Pozdrawiam
galize

Awatar użytkownika
czeslaw555
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Stukające oraz skrzypiące zawieszenie?

Post autor: czeslaw555 » ndz paź 24, 2010 07:39

skrzypienie to może być spowodowane zużytymi już gumami stabilizatora ,tulei wachacza ,stuki zaś mogą oznaczać wybity sworzeń

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz paź 24, 2010 09:24

galize pisze:Miał ktoś do czynienia z takim problemem? Wie ktoś może co trzeba wymienic?
galize, proszę nie zaśmiecać forum tematami które juz dawno są rozwiązane z fotoporadami włącznie! :grrr: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=3&t=59620" onclick="window.open(this.href);return false;

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

galize
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Stukające oraz skrzypiące zawieszenie?

Post autor: galize » ndz paź 24, 2010 15:36

hmm przeszukałem forum i... owszem znalazłem przyczyny skrzypienia przedniego zawieszenia itp. Jednak na temat tyłnego zawiasu nic nie znalazłem... Jeśli źle szukam to przepraszam za ten temat heh

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » ndz paź 24, 2010 16:08

[quote="galize"]Jednak na temat tyłnego zawiasu nic nie znalazłem... Jeśli źle szukam

galize, widocznie zle szukasz , a wystarczy zawsze przeszukać porady FAQ http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=14&t=215319" onclick="window.open(this.href);return false; http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=213481" onclick="window.open(this.href);return false; :P

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”