Problem z tylnym zawieszeniem

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
rychmar17
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: rychmar17 » pn lis 01, 2010 16:55

Witam

Być może, temat był poruszany wiele razy, ale mam problem z wymianą tylnych amortyzatorów w golfie III. Dokładnie zmieniam seryjne amortyzatory, na sportowe. Z amorkami przednimi nie miałem większego problemu, ale z tylnymi zaczęły się problemy. Mianowicie mam problem z odkręceniem tych śrub przy belce, wiadomo autko z 93r. Czy to trzeba jakimiś specjalnymi kluczami?? Bo wydaje mi się że śruba z nakrętka już lekko się wyrobiła a dojście tam też nie jest za ciekawe. W jaki sposób mogę to odkręcić może ktoś ma pomysł??

brxIII
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: brxIII » pn lis 01, 2010 18:40

Sam niedawno to przerabiałem i nie pomogło żadne kombinowanie, różne klucze sprawdzałem i nic, więc kątówka w dłoń parę minut i śruba już obcięta, najpierw obciąłem jedną stronę a później wypchałem do wewnątrz część i brzeszczotem obciąłem w połowie, i wtedy wyszła już cała. Śruba w
ASO kosztowała mnie 8zł, wraz z nakrętką ;P

Awatar użytkownika
rychmar17
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: rychmar17 » śr lis 03, 2010 23:31

brxIII pisze:Sam niedawno to przerabiałem i nie pomogło żadne kombinowanie, różne klucze sprawdzałem i nic, więc kątówka w dłoń parę minut i śruba już obcięta, najpierw obciąłem jedną stronę a później wypchałem do wewnątrz część i brzeszczotem obciąłem w połowie, i wtedy wyszła już cała. Śruba w
ASO kosztowała mnie 8zł, wraz z nakrętką ;P

ASO a gdzie dokładnie? w jakim mieście, bo widzę że ty z woj. dolnośląskiego tak jak i ja;d A pytam po sklepach i nigdzie nie ma.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”