wyciek z amortyzatora(mk3)
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych. Ostatnio zauważyłem że kapie mi olej z tylnego lewego amortyzatora. Mimo to nie widzę wyraźnych oznak zużycia amortyzatorów. Na drodze trzyma się dobrze i na dziurach nie podskakuje jak piłeczka. Gdy go nacisnę w miejscu zużytego amortyzatora też nie skacze, Czy mimo to powinienem wymienić amorki. Jaka jest wasza opinia?
Chciałbym się poradzić bardziej doświadczonych. Ostatnio zauważyłem że kapie mi olej z tylnego lewego amortyzatora. Mimo to nie widzę wyraźnych oznak zużycia amortyzatorów. Na drodze trzyma się dobrze i na dziurach nie podskakuje jak piłeczka. Gdy go nacisnę w miejscu zużytego amortyzatora też nie skacze, Czy mimo to powinienem wymienić amorki. Jaka jest wasza opinia?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Napewno jeśli aż kapie to do wymiany, jeśli tylko wilgotny można jeździć póki funkcjonuje dobrze.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Tzn Już zaczyna kapać. Dziś jade wymienić. Tylko ja ciągle mam wątpliwości co do tego bo jak jeżdże to nie czuje zużycia amorków. Jest możliwość że jeśli się leją to jeszcze zachowują sprawność?
- gregorek35
- Nowicjusz
mogą zachować sprawność na kilka, kilkaset kilometrów. Jeśli już widać że wilgotny = traci swój żywot.