Luz pionowy na amortyzatorze

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Rafał1984zrm
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Rafał1984zrm » wt gru 14, 2010 00:28

Witam
Po podniesieniu auta na lewarku jak złapię za koło to jest ewidentny luz pionowy na amortyzatorze- czy to normalne? Dodam, że amortyzator rusza się z całą gumową poduszką. I jeszcze jedno pytanko... w jednym z amortyzatorów obrobił mi się " prostokąt" przy górnym mocowaniu i teraz nie mam jak zablokować amora, by go odkręcić... macie może na to jakiś sposób? Pozdrawiam

Rafał

Awatar użytkownika
katerpi

Re: Luz pionowy na amortyzatorze

Post autor: katerpi » wt gru 14, 2010 09:59

Rafał1984zrm pisze:Witam
Po podniesieniu auta na lewarku jak złapię za koło to jest ewidentny luz pionowy na amortyzatorze- czy to normalne? Dodam, że amortyzator rusza się z całą gumową poduszką. I jeszcze jedno pytanko... w jednym z amortyzatorów obrobił mi się " prostokąt" przy górnym mocowaniu i teraz nie mam jak zablokować amora, by go odkręcić... macie może na to jakiś sposób? Pozdrawiam
Mi przychodzi jeden pomysł do głowy...Flexa :bigok:

Yaro1981
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yaro1981 » wt gru 14, 2010 18:53

Rafał1984zrm, miałem to samo tylko mi przy gwincie wyrobil sie srodek ale klucz pneumatyczny zalatwil sprawe a luz moze byc spowodowany albo nie dokrecona nakretka albo masz nie ta poduszke bo byly dwa rodzaje

[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”