abs

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

ukiw
Nowicjusz
Nowicjusz

abs

Post autor: ukiw » śr gru 22, 2010 18:58

cos mnie zaskoczyło zaswiecila mi kontrolka abs lecz po zdieciu kola czujnik jest na swoim miejscu lecz jest jeszcze jeden kabel urwany (cienki przewód, dwu-zylowu z plastikowa koncówka )lecz niemam pojecia gdzie on sie znajdował i co to tak naprawde jest przeciez czujnik jest na swoim miejscu i jest cały jak ktos sie z tym spotkał kiedys to ratunku:)

Steryd126
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

abs

Post autor: Steryd126 » śr gru 22, 2010 19:28

ten drugi kabel może być od klocków hamulcowych (przy cienkich klockach wtedy zapala się lampka na desce.) To ,że czujnik abs jest na swoim miejscu nie oznacza,że jest sprawny. masz 4 czujniki po jednym na koło więc najlepiej podepnij auto pod komputer i wyjdzie gdzie go boli

Vii
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Re: abs

Post autor: Vii » śr gru 22, 2010 19:49

Steryd126 pisze:ten drugi kabel może być od klocków hamulcowych (przy cienkich klockach wtedy zapala się lampka na desce.) To ,że czujnik abs jest na swoim miejscu nie oznacza,że jest sprawny. masz 4 czujniki po jednym na koło więc najlepiej podepnij auto pod komputer i wyjdzie gdzie go boli
Komputer nie zawsze powie Ci prawde. U mnie kiedyś przesuneła sie tylko blaszka z czujnikiem tak ze nie stykało a komputer pokazywał od razu ze czujnik popsuty i mechanicy od razu chcieli wymieniać czujnik. Na chłopski rozum sam doszedłem co było grane, błąd zniknał sam z siebie nie było trzeba podpinać pod kompa. Takze na poczatek polecam zacząc od pierdołek ..

ukiw
Nowicjusz
Nowicjusz

abs

Post autor: ukiw » śr gru 22, 2010 19:58

dzieki za pomoc wiem juz o co cho z tymi czujnikami lecz bład wciaz jest musze go podpiac pod kompa moze to okladziny juz starte sa za bardzo dla tego wyrwało ten czujnik

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”