Dziwne sutkanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne sutkanie
Witam wszystkich w moim golfie 3 z 1992r występują od kilku dni jakies dziwne sutkania z przedu przynajmniej tak mi sie wydaje bo odgłos jest głośny w kabinie. Nie jestem wstanie określić co to. Występuje to przy zmianie biegu ale nie zawsze nie ma reguły na to kiedy to sie dzieje czasami sutka czasami nie. Dodam jeszcze ze czasami przy hamowaniu tez to sie dzieje. Prosze o pomoc. Z gory dzięki
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dziwne sutkanie
Ale to trzeba wymienić cale amorki czy tylko te poduszki. Auto mam 3 lata i przy amorach z przodu nic nie robiłem
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dziwne sutkanie
Czyli bez zdejmowania amorka sie nie obejdzie. Czyli trzeba sie udać do mechanika bo nie posiadam ściskow macpersona. Dzięki prezesik25 za pomoc
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Dziwne sutkanie
Jeszcze jedno:
- jeżeli mechanik będzie odkręcał zwrotnicę od amortyzatora (dwie śruby widoczne zaraz za kołem) to musisz jechać na geometrię bo popsuje się kąt ostawienia koła
- jeżeli nie będzie odkręcał ww śrub a będzie wyjmował całą zwrotnicę z dolnego przegubu kulowego razem z amorkiem to nie musisz jechać na geometrię. Ważne, aby nie ruszał tych dwóch śrub od zwrotnicy - wtedy na pewno zaoszczędzisz na robieniu geometrii
- jeżeli mechanik będzie odkręcał zwrotnicę od amortyzatora (dwie śruby widoczne zaraz za kołem) to musisz jechać na geometrię bo popsuje się kąt ostawienia koła
- jeżeli nie będzie odkręcał ww śrub a będzie wyjmował całą zwrotnicę z dolnego przegubu kulowego razem z amorkiem to nie musisz jechać na geometrię. Ważne, aby nie ruszał tych dwóch śrub od zwrotnicy - wtedy na pewno zaoszczędzisz na robieniu geometrii