Stukanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Stukanie
panowie, dziwna sprawa, jakieś dwa miesiące temu coś mi zaczęło stukać w zawieszeniu, pojechałem do mechaników i diagnoza była szybka i jednoznaczna...sworznie! Ok kupiłem sworznie, przy okazji postanowiłem za jednym rozbieraniem wymienić końcówki drążków...łączniki stabilizatora i przeguby, niby były dobre ale wiadomo, ja jezdzę tym autem 3 lata nie wymieniane bylo nic więc wiedziałem że prędzej czy póżniej cos kleknie...wszystko zostało wymienione na nowe i dobre jakościowo zamienniki, i kurcze nadal coś tam delikatnie sobie pochrupuje przy duzych dziurach ;/ jezdzę w pracy nowym Caddy i wiadomo jak tam wszystko pracuje i chciał bym żeby w golfie było tak samo...
i teraz pytanie...skoro wymieniłem na nowe...sworznie, końcówki drążków, lączniki stabilizatora i przeguby zewnętrzne i wewnętrze to co jeszcze może postukiwać ?
czy po prostu mam juz obsesję ;/
i teraz pytanie...skoro wymieniłem na nowe...sworznie, końcówki drążków, lączniki stabilizatora i przeguby zewnętrzne i wewnętrze to co jeszcze może postukiwać ?
czy po prostu mam juz obsesję ;/
wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)
Stukanie
michao,
kurcze no nie wiem...w sumie to jak by było gdzieś przy kole, ale sam juz nie wiem;/ no i amory miałem wymieniane na nowe 3 lata temu, co prawda TA Śmietniks ale czy tak szybko by sie wysrały ?
kurcze no nie wiem...w sumie to jak by było gdzieś przy kole, ale sam juz nie wiem;/ no i amory miałem wymieniane na nowe 3 lata temu, co prawda TA Śmietniks ale czy tak szybko by sie wysrały ?
wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)
Stukanie
karolp85 pisze:kurcze no nie wiem...w sumie to jak by było gdzieś przy kole, ale sam juz nie wiem;/ no i amory miałem wymieniane na nowe 3 lata temu, co prawda TA Śmietniks ale czy tak szybko by sie wysrały ?
a jakie masz amory gwint/ kit czy zamiennik ??
Roznie to bywa moj tyl po zimie sie zatrzymał w miejscu i tluklo na dolach, odboje na kielichac tez sie wyrabiaja i jest takie pukanie wiec popatrz, zdejmij oslone z kielicha ta plastykowa i zobacz czy guma juz góra nie wychodzi
Stukanie
mam skrócone amory TA czy tam MTS ale to chyba to samo, i ori springi od GTI.ka
ok, zobacze czy cos tam bedzie widac bo moze ja wymieniam graty za ponad klocka a okaże się że tłuką jakies gumy za 20 zl hehe
dzięki za trop
ok, zobacze czy cos tam bedzie widac bo moze ja wymieniam graty za ponad klocka a okaże się że tłuką jakies gumy za 20 zl hehe
dzięki za trop
Stukanie
I tu masz bardzo prawdopodobna przyczyne tez to sprawdz, gdzies tu na forum nasz kolega mial podobna sprawe gdzie zalozyl na sportowy kit zwykla sprezyne, i tez mu stukało dwoil sie i troil a okazalo sie ze wystarczylo zalozyc sportowa sprezyne. Pewnie wynikalo to z faktu ze ori sprezyna dobijala sportowy amor ktory przeciez ma o wiele krótszy skok niz standardowy.karolp85 pisze:mam skrócone amory TA czy tam MTS ale to chyba to samo, i ori springi od GTI.ka
Ja osobiscie odradzam zestawu sportowy amor + zwykla sprezyna, zwykly amor + sportowa sprezyna jest ok ale w 1 przypadku nie koniecznie.
Masz juz 2 tropy do oblukania zacznij od odbojow bo calkiem prawdopodobne ze przy takim zestawie Ci najzwyczajniej je wybiło do góry.
Stukanie
tzn wiesz, sprężyny od GTI TDI czyli od 20Jahre sa o 20mm krótsze względem serii i z tego co wiem nie ma aż takiej tragedii i NIBY mozna zastosować sportowe amortyzatory i spręzyny od GTI
najpierw sprawdzę te amortyzatory i odboje no i górne gumy w kielichu może tam coś się wyrobiło ;/ ehhhhhh znowu rozbieranie no ale nic...jak trzeba to trzeba
najpierw sprawdzę te amortyzatory i odboje no i górne gumy w kielichu może tam coś się wyrobiło ;/ ehhhhhh znowu rozbieranie no ale nic...jak trzeba to trzeba
Stukanie
No niestety trzeba, nie wiem jakiego rodzaju to jest stukanie gdybym to w real uslyszal to bym Ci powiedzial czy to gorne gumy amora bo ten dzwiek to na pamiec znam 3 razy to przechodzilem.
z tym sie zgodze ale czy sa twardzsze o to jest pytanie bo tego to ja juz nie wiemkarolp85 pisze: GTI TDI czyli od 20Jahre sa o 20mm krótsze względem serii
Stukanie
cięzko opisac to stukanie...tak jak by gdzieś był luz 1mm i cos sobie luzno tam chodziło...nie wiem, cięzko opisać ;/
pojade jutro na badanie zawieszenia to sie może cos wyjaśni
pojade jutro na badanie zawieszenia to sie może cos wyjaśni
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Stukanie
możliwe też że to tuleje wahacza one też lubią stukać jak są wybite
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
Stukanie
Marcin TDI,
nie nie, ten element był wymieniany w zeszłym roku, był kontrolowany przy wymianie wszystkiego i jest ok
na 99% to poduszki amortyzatorów, juz kupiłem wzmacniane z VR i myslę że w końcu bedzie jak w Caddy hehe
nie nie, ten element był wymieniany w zeszłym roku, był kontrolowany przy wymianie wszystkiego i jest ok
na 99% to poduszki amortyzatorów, juz kupiłem wzmacniane z VR i myslę że w końcu bedzie jak w Caddy hehe
- Marcin TDI
- -Diesel Power-
- Kontakt:
Stukanie
karolp85, mogłeś od razu kupić poduchy + łożyska i przy wymianie pamiętaj żeby śruby dokręcać na opuszczonym aucie te górne oczywiście
MK4 Variant viewtopic.php?f=89&t=562077" onclick="window.open(this.href);return false;
Stukanie
Marcin TDI,
no teraz to wiem że od razu mogłem kupić, ale wymieniałem części po kolei nie wiedząc dokładnie gdzie jest usterka, więc po prostu droga eliminacji to sie odbywało i wyszło na to że mam całkiem nowe zawieszenie hehe
no teraz to wiem że od razu mogłem kupić, ale wymieniałem części po kolei nie wiedząc dokładnie gdzie jest usterka, więc po prostu droga eliminacji to sie odbywało i wyszło na to że mam całkiem nowe zawieszenie hehe