Witam,
Mam pytanko o sprężyny obniżające. Mam golfa4 kombi 130KM. Z tego co podpatrzyłem w katalogu Eibach'a (do TDI mam trzy typy przednich sprężym w zalezności od silników (będę tylko wpisywał TDI bo benzin mnie nie interesuje)):
1. 66-81KW (czyli 90Km i 110km)
2. w drugiej wersji 66-81KW i 85KW (czyli wszystkie silniki TDI do 115KM); to czym one sie różnią od poprzednich??
3. trzecia wesja 96-110KW (czyli 130-150KM)
Czy jak bym zamontował np. te pierwsze lub drugie do 130KM cos by było nie tak? nie sądzę, aby silnik 130KM był dużo cięższy od 110 czy 115. No chyba, że się mylę.
No i teraz tył. Sprężyny tylne maja inne oznaczenia w przypadku hatchback'a i kombi. Co by było gdybym zamontował sprężyny z hatchback'a do kombi? No i czy wogóle da radę?
Jak to macie u siebie. Mam mozliwość kupienia fajnych sprężynek eibacha tylko, że wersja 1 lub 2, no i tył od hatchback'a.
z góry dzięki za pomoc
pozdr
Pytanie o sprężyny obnizające.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Forum Master
Re: Pytanie o sprężyny obnizające.
z tego co mi kiedys mowil gosc w sklepie do kombi sa mocniejsze w sensie takim ,ze tam mozna mu wiecej naladowac i musza byc mocniejsze(czy to prawda nie wiem ).Mysle ,ze jesli o przod i zamontujesz inne springi niz to przewiduje katalog po prostu samochod bardziej siadzie bo silnik ciezszy(tak jest np w przypadku zamontowania do diesla sprezyn z benzyny)
Był Golf mk3 1.6 & 1.8...jest Passat B5FL 2.0AZM
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pytanie o sprężyny obnizające.
Ja, zamontowalem do swojego TDI sprezyny od 1.8 GTI.Moze troche siadl,ale zeby az tak bardzo to nie powiem.Najwazniejsze ze stoi rowno