Witam!
Mam problem.Ostatnio wymieniłem tylne tarcze i klocki po obu stronach.Gdy wczoraj wróciłem do domu(zrobiłem jakieś 80 km) i wjechałem do garażu poczułem smród klocków,tylne felgi były tak gorące że nie dało się ich dotknąć(bardziej nagrzała się lewa strona).W sumie na tych nowych tarczach i klockach zrobiłem około 100 km.Czy to normalne zjawisko po wymianie klocków i tarcz że felgi są gorące?
Koła grzeją się.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Koła grzeją się.
Tył aytka do góry i sprawdż czy koła swobodnie się obracają czy nic nie trze , jeśli coś obciera to na pierwszy ogień linki od ręcznego do sprawdzenia . Po wymianie tarcz i klocków może koło się trochę bardziej nagrzewać , powinno to ustąpić po 300-500 km
Koła grzeją się.
Kręciłem kołami z tyłu i coś tam leciutko obciera,ale jak zakręcę kołem to sie chwile kręci,nie zatrzymuje sie od razu.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Koła grzeją się.
skoro koło się nagrzewa tzn że klocki nie odbijają...albo tak jak pisze wojtas46 - linki ręcznego, albo druga bardziej prawdopodobna opcja - tłoczki się nie cofają. Podnieś auto, zobacz jak się kręcą koła...zaciągnij i popuść ręczny...zobacz czy coś się zmieni, później zahamuj nożnym kilka razy mocno i też zobacz czy coś się zmieni. Jeżeli po hamowaniu będzie się ciężej obracać kołem to masz przyczynę...i albo linki do wymiany albo zaciski do zrobienia