Ściąga na lewo.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Ściąga na lewo.
Mój samochód zaczął trochę ściągać na lewo, jak w czasie jazdy puszczę kierownicę to trochę idzie na lewo. Po ustawianiu geometrii powiedzieli, że nie da się ustawić bo coś jest z tylną osią. Zamierzam pojechać do innego mechanika. Ale co może być przyczyną tego ściągania? Wcześniej ten problem nigdy nie występował, a nie miałem samochodem żadnego wypadku ani stłuczki. Jakie może być rozwiązanie tego problemu i jaki jego koszt?
VW Golf, CL, wersja specjalna "Europe", 1995r., 1.6 AEA, benzynowy.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Ściąga na lewo.
to się dowiedz co, bo ogólnie jak coś z kątami nie tak to jak najbardziej ma prawo ściągać...poza tym sprawdź ciśnienie w oponach, stan opon (czy nie zdziera bieżnika nierówno)...jak opony kierunkowe to czy odwrotnie nie założonehenio8 pisze:coś jest z tylną osią
Ściąga na lewo.
cisnienie,geometria,kąt pochylenia,podobno zużycie bierznika,na bank prosta droga bez bocznego wiatru?
co do tylu to hmm nigdy nie slyszalem choc teoretycznie zapewne tez,ale co?tuleje belki jak tam nic wiecej nie ma.
golf prosto stoi?sprężyna nie pekła?gumy na wahaczu cale?
co do tylu to hmm nigdy nie slyszalem choc teoretycznie zapewne tez,ale co?tuleje belki jak tam nic wiecej nie ma.
golf prosto stoi?sprężyna nie pekła?gumy na wahaczu cale?
Ściąga na lewo.
Ale kierownica skręca lekko w lewo i zarazem samochód????henio8 pisze:jak w czasie jazdy puszczę kierownicę to trochę idzie na lewo.
Jeśli tak to masz źle ustawioną geometrie z przodu.
Ściąga na lewo.
henio8, może najpierw przeprowadził bym pomiar w innym warsztacie. Ja chce Ci się to zrobić w Gdańsku to mogę podać warsztat gdzie znają się na rzeczy. Mówię to z pozycji osoby, która pomagała przy ustawieniach zbieżności ojcu od 10 roku życia. Koszt pomiaru to 50 zł. Muszą Ci powiedzieć konkretnie co jest nie tak a nie na zasadzie "cos z tylną belką"
Belka też chyba ma niewielką regulację. Do tego trzeba sprawdzić silentbloki.
Powody ściągania mogą być rożne: wjazd w dziurę i wynikające z niego konsekwencje, zużycie zawieszenia, blokujące się hamulce na którejś osi.
Belka też chyba ma niewielką regulację. Do tego trzeba sprawdzić silentbloki.
Powody ściągania mogą być rożne: wjazd w dziurę i wynikające z niego konsekwencje, zużycie zawieszenia, blokujące się hamulce na którejś osi.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
Ściąga na lewo.
Tylną belke bym nie obwiniał, raczej bym obwinił krzywą oś z tyłu. Zobacz dokładnie czy opony z tyłu są równo zjechane. popatrz czy której koło w jakiś sposób nie jest krzywe. Zdarzało nam sie że mk3 miały wygięte osie z tyłu i opony znikały w przeciągu jednego słonecznego sezonu. Jeżeli auto jeździło dobrze i teraz nagle zaczyna ściągać, przyczyn moze być dwie.
1, twoja laska, żona lub ktokolwiek z kim dzielisz auto wrąbała sie w nie małą i nie wąską dziurke
2, jakiś podzespół zużył sie np łożysko sie zaciera, daje opór i fura jedzie tam gdzie chce.
Wziąłbym fure na podnośnik i ja wymarał. Kazde koło obrócił, pościągał koła i łyżką montażową ponaciągał czy gdzieś coś nie ma luzów. Pozdro.
1, twoja laska, żona lub ktokolwiek z kim dzielisz auto wrąbała sie w nie małą i nie wąską dziurke
2, jakiś podzespół zużył sie np łożysko sie zaciera, daje opór i fura jedzie tam gdzie chce.
Wziąłbym fure na podnośnik i ja wymarał. Kazde koło obrócił, pościągał koła i łyżką montażową ponaciągał czy gdzieś coś nie ma luzów. Pozdro.
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;