Prosze o rade-poduszki

Tutaj piszemy tylko o problemach związanych z podwoziem i zawieszeniem

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Zimny Chirurg
Użytkownik
Użytkownik
Silnik: AHF
Kontakt:

Prosze o rade-poduszki

Post autor: Zimny Chirurg » sob maja 28, 2011 13:12

Witam

Mam 2 problemy.
1- to mianowicie od pewnego czasu zauważyłem ze jak dodaje na 2 i 3 biegu gazu to mam takie jak by tompnięcie.Dodam ze tylko na 2 biegu czuć to delikatnie na gałce od zmiany biegów. Jak by sie coś pod maską przestawiało. Jest to jak narazie delikatne. Ale juz wyczuwalne. I moje pytanie czy to nie aby ta poduszka po autem mówił pomału ze ma dosyć. Prosił bym tez jak jest zawieszony silnik w aucie VW BORA 1.9 TDI AJM. Bede wdzięczny. Ile ma poduszek i czy to moze być inna przyczyna. Dadam tylko ze nic nie stuka. Poprostu coś jak by dostało za duzego luzu. Nie duzego ale jednak juz gdzieś coś ma.

2- problem to po wymianie łożysk z przodu na ori FAGa przez jakąś chwile było ok. Ale pózniej pojawiło sie takie dziwne mielenie. I to w przedziale od 40 do 80 km/h i dziwne buszenie jak by łozysko. I teraz nie wiem czy to cos z tymi co robiłem czy totalny zbieg okoliczności. Podnoszenie kół nic nie daje. Cisza. Moze teraz tył mówi ze juz czas na łożyska? Moze ktoś miał takie przypadki?
Będe wdzięczny za opinie i jakieś sugestie

Pozdro

ZC

rafxxx
Użytkownik
Użytkownik

Prosze o rade-poduszki

Post autor: rafxxx » ndz maja 29, 2011 00:41

1.mocowania silnika do podwozia masz 3( w kazdym razie ja tak mam w silniach AXR, ATD) wiec pewnie u cibeie tak samo, dwa od gory na wysokosci amortyzatorow a jedna pod spodem na wysokosci skrzyni biegow

jesli poszla ktoras to podejrzewam ze ta od spodu przy skrzyni, ale inna przyczyna moze masz luzy na drazkach ale to tylko moje gdybanie , moze ktos inny ma pomysl , albo pojedz na diagnoze 20 zl i ci na szarpaku powiedz aco gryzie w zawieszce z przodu

2. jesli chodzi o buczenie lozysk to powinno byc im szybciej tym glosniej, tak mi sie wydaje wiec skoro powyzej 80 na godzine nie buczy to szukalbym przyczyny gdzies indziej, moze pasek klinowy sie konczy( byl wymieniany?) albo ktoras rolka? i dostaje obrotow silnik i halasuje,

lozyska zawsze mozesz sprawdzic podnies auto i zobaczy czy jak ruszasz kolami na bok( w lewo i wprawo ) to czy nie ma luzow - kola sie nie ruszaja, jak nie to raczej nie ma problemu, no chyba ze z kazdym kilometrem powod sie bedzie powiekszal, ale to takie wrozenie z fusow

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podwozie i zawieszenie”