Witam Serdecznie.
Krótko i na temat.
Stuka mi z przodu zawieszenie na dziurach (wiem, ameryki nie odkryłem )
Ostatnio wymieniłem tuleje na wahaczach (po dwie na stronę + sworzeń) bo prawe koło chodziło już 2-3 cm. do przodu i do tyłu (hamowanie, ruszanie)
Po wymianie dalej coś stuka.
Byłem przed chwilą na stacji diagnostycznej zbadać amortyzatory, wyszło 57% i 56% (lewa, prawa).
Wydaje mi się że jedynym elementem który może być winny tym stukom są "kielichy" które łączą amortyzatory z karoserią (te pod maską).
Odgłos dochodzi jakby z tamtego miejsca...
Obawy są takie że jak najadę na ostrą krawędź np. dziurę to słychać jakby bicie metal o metal.
Dodatkowo jak jadę po dziurach na zakręcie to czuję jakby auto traciło przyczepność, zaczyna tak jakby "myszkować".
Czy to będzie to?
Golf III zawieszenie przednie co wymienić?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf III zawieszenie przednie co wymienić?
Ja przyjrzałbym się jeszcze gumom od stabilizatora Na stacji diagnostycznej nie sprawdzali Ci zawieszenia na szarpaku? wtedy tuleje, sworznie, końcówki stabilizatora można lepiej zdiagnozować.
Jeśli chodzi o stuki z kielichów to moze się gumy wyrobiły, ale to rzadki przypadek i na pewno nie wymieniałbym w ciemno.
Sugeruję wizytę na stacji diagnostycznej i dokładną kontrolę
Jeśli chodzi o stuki z kielichów to moze się gumy wyrobiły, ale to rzadki przypadek i na pewno nie wymieniałbym w ciemno.
Sugeruję wizytę na stacji diagnostycznej i dokładną kontrolę