lekkie drganie kiery przy 100 km / h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
lekkie drganie kiery przy 100 km / h
Witam Panowie i Panie. Za pewne był juz gdzieś taki temat ale nie dostalem odpowiedzi w owych w/w. Otóz mam problem, ze przy dokładnie 100 KM / h zaczyna lekko mi drgać kierownica i autem troche yyyy, ze tak powiem "nosi" ciezko mi utrzymać idealny tor jaki bym chciał, ale to nie jedyny objaw nastepnym objawem jest jadac np. 20 KM / h i pulsacyjnie ale dość mocno naciskajac pedał hamulca wystepuja stuki, puki takie dziwne jakby coś sie wyginało - przeginało [ to tylko porównanie], często jednorazowe badz dwurazowe czasem przy normalnym ruszaniu tez to mam. Co smieszne jeżdząc po dziurach 0 pukania, a testowałem na konkretnych dziurskach i nierównościach... co to moze być? Końcówki drązków? drązki? Kolumna kierownicza? ;(
Re: lekkie drganie kiery przy 100 km / h
Dzieki kolego za zainteresowanie tematem ale to nie to. Otóż doszedłem sam do tego powodem jest przegub zew, bardzo dziwne objawy czyt luzy na kierownicy, stuki przy ruszaniu na wprost i chamowaniu oraz noszenie samochodem podczas jazdy... moze komuś na przyszłość się to przyda... Pozdrawiam.marcin7x5 pisze:Może stukają ci klocki w prowadnicach?