witam od niedawna jestem posiadaczem golfa 5 1.9 2007r.
wczoraj podczas jazdy poczułem drgania dochodzące z przodu samochodu kiedy się zatrzymałem i ponownie ruszyłem ustały a po chwili jazdy znowu wystąpiły
dzisiaj jeżdziłem i wszystko ok! po zajrzeniu jednak pod samochód stwierdziłem wyciek oleju i smaru z prawej półosi (na jej zgrubieniu ) od strony skrzyni biegów możliwe że ten wyciek ma coś wspólnego z tymi drganiami prosze o pomoc
wibracje z zawieszenia
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
wibracje z zawieszenia
jeśli drgania występują podczas przyśpieszania /ciągu/ to najprawdopodobniej przegub wewnętrzny jest uszkodzony
-
- Nowicjusz
Re: wibracje z zawieszenia
drgania występowały również wtedy kiedy wciśnięte było sprzęgło. Myślałem że to może coś z oponą ale jest ok Jutro jadę do warsztatu więc może wszystko się wyjaśni A jeśli to przegób wewnętrzny to jest to część którą lepiej wymienić na używany orginał czy wystarczy zamiennik a może trzeba do serwisu po nowy orginał Pewnie drogo będzie
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: wibracje z zawieszenia
na postoju również?radek123456 pisze:drgania występowały również wtedy kiedy wciśnięte było sprzęgło.
może być opona, tarcze hamulcowe, przeguby - wewnętrzny i zewnętrzny i pewnie klika innych przyczynMyślałem że to może coś z oponą ale jest ok Jutro jadę do warsztatu więc może wszystko się wyjaśni A jeśli to przegób wewnętrzny to jest to część którą lepiej wymienić na używany orginał czy wystarczy zamiennik a może trzeba do serwisu po nowy orginał Pewnie drogo będzie
-
- Nowicjusz
wibracje z zawieszenia
Nie no na postoju jest ok ! jutro odbieram samochód z warsztatu ponoć wyciek oleju zrobili a co do drgań to nie wiem bo trudno powiedzieć im co to bo na razie ustały ale szczegółów dowiem się jutro
-
- Nowicjusz
wibracje z zawieszenia
samochód odebrałem okazało się że półośka była roskręcona co powodowało wyciek oleju i mogło być przyczyną drgań. przejechałem już pare kilometrów i jest ok.