Bicie walenie przy szybkiej jeździe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mam takie objawy: po przekroczeniu 160 - 170 telepie mi budą, same drganie nie są uciążliwe - ale sam odgłos jest powalajacy.
Do tej prędkosci objawów nie ma! Dodam, że na przednich kołach mam lekki luz tzn jak podniose auto, po przednim kołem mozna pokręcic o 1,5 cm w przód i w tył, a kopnięcie w koło a postoju powoduje metaliczny dźwięk. Cóż to będzie?
Pozdrawiam
Mam takie objawy: po przekroczeniu 160 - 170 telepie mi budą, same drganie nie są uciążliwe - ale sam odgłos jest powalajacy.
Do tej prędkosci objawów nie ma! Dodam, że na przednich kołach mam lekki luz tzn jak podniose auto, po przednim kołem mozna pokręcic o 1,5 cm w przód i w tył, a kopnięcie w koło a postoju powoduje metaliczny dźwięk. Cóż to będzie?
Pozdrawiam
miszcz eko drajwingu
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Kolego, jedź do stacji diagnostycznej z tym autem, ale z prędkością 50 km/h.
- Lukasz_mk2
- Forum Master
kolego przy takich prędkościach to może dużo rzeczy zawodzić m.in geometra, felgi (krzywe, nie wyważone) stan opon itp. A tak z ciekawości gdzie na polskich drogach można osiągnąć takie prędkości?? 

autostradowa obwo Wrocławia, ale raczej wieczorem bo w dzień widzę śmierc jak mijam kobity jadące środkowym pasem około 100 w każdym momencie gotowe zmienic pas przed Twoim nosem;)
Apropos usterki - na drugim komplecie opon to samo!!! znowu przekraczam 160 i słyszę bububububububu aż się całe lusterko lewe telepie...
Apropos usterki - na drugim komplecie opon to samo!!! znowu przekraczam 160 i słyszę bububububububu aż się całe lusterko lewe telepie...
miszcz eko drajwingu
- Lukasz_mk2
- Forum Master
opony są okej, chyba pozostaje mi nie jeździc tak szybko
miszcz eko drajwingu
Re: Bicie walenie przy szybkiej jeździe
witam!!!! uwielbiam szybką jazdę i jeżdżę szybko ale po pewnych przeżyciach noga z gazu troszkę mi zeszła zaczęłam inaczej myśleć o życiu.... wiem szybka jazda to zaraz nie na zabicie ale... zobaczcie sobie ta stronkę wtedy zrozumiecie o co mi chodzi:( czy to tylko tak na mnie podziałało proszę o wasze zdanie http://smierc.org" onclick="window.open(this.href);return false;
pelagia12, to jest dział " podwozie i zawieszenie " a Twój temat to raczej pasuje w dziale "pogawędki "
Pozdro
Pozdro
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kamilviki, Masa równoważąca (ciężarek ) na prawej półosi jest ok?
hmm - mógłbyś sprawdzić przeguby wewnętrzne (jak podniesiesz przód - zobacz czy luz obrotowy koła nie występuje na którymś z przegubów)?
Jak to będzie ok - sprawdź czy nie ma luzu na samej przekładni kierowniczej lub na drążkach kierowniczych - chociaż drążki nie dałyby tego dźwięku ale pomimo wszystko sprawdź.
Ostatnia sprawa - to się dzieje na stalówkach czy na alusach?
Jak to będzie ok - sprawdź czy nie ma luzu na samej przekładni kierowniczej lub na drążkach kierowniczych - chociaż drążki nie dałyby tego dźwięku ale pomimo wszystko sprawdź.
Ostatnia sprawa - to się dzieje na stalówkach czy na alusach?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

-
- VW Baron
- Kontakt:
i dopiero przy 170 km/h by się te krzywości ujawniały ?35i pisze:ja bym postawił na źle wyważone koła lub lekko krzywe fele