Szum powyżej 50km/h
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Dawidoosek
- Nowicjusz
Szum powyżej 50km/h
Witam otóż ostatnio coś zaczęło się dziać po przekroczeniu 50km/h w aucie rozlega się odgłos (Jakby opona tarła o nadkole) nie wiem dokładnie z którego koła to dochodzi bo nie da się tego określić za dobrze (ale chyba bardziej z przodu), I tu pytanie moje czytałem w innych tematach czy jakby to było łożysko czy kręcenie kołem na lewarku coś wykaże ? skoro szum dobiega dopiero po przekroczeniu 50km/h, i co może być jeszcze przyczyną takiego szumu (dodam że opony raczej odpadają gdyż są nowe). Miałby ktoś jakiś pomysł ? czy zostaje tylko mechanik i jego opinia ??
Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
Szum powyżej 50km/h
Autko na lewarek i posprawdzaj wszystkie koła jeśli nie jesteś pewny czy to przód czy tył , jeśli na słuch nic nie wychwycisz to dotykaj ręką z przodu sprężyn a z tyłu belki można czasem wyczuc delikatne drgania podczas kręcenia kołem . Moim zdaniem na 90% łożysko
- Dawidoosek
- Nowicjusz
Szum powyżej 50km/h
Ok w takim razie za chwile idę kręcić kołami jak coś będę więcej wiedział to niezwłocznie napiszę.
Wystarczy, że odpowiesz sobie na jedno zajebiście, ale to zajebiście ważne pytanie – co lubię w życiu robić. A potem zacznij to robić.
- Dawidoosek
- Nowicjusz
Szum powyżej 50km/h
Panowie temat do zamknięcia wymieniłem łożysko i spokojnie jak na wojnie wszystko cacy dziękuję za zainteresowanie ! .