Witam ostatnio pojawił u mnie się taki problem że coś tłucze z tyłu, na początku myślałem że to tłumik, lecz to nie on. Mianowicie gdy dwie osoby siądą z tyłu lub zapakuje coś do bagażnika tłuczenie się zwiększa, gdy jadę to wali tak jak by ktoś młotkiem napierdzielał z tyłu w belkę. Drugą rzeczą jest to że jak jadę z góry albo pod górę ale taką większą o dość dużym nachyleniu to zapala mi się wykrzyknik. Zastanawia mnie czy to nie tuleje tylnej belki do wymiany już.
Auto to Golf 3 kombi 1995r 1.9TD.
Dziękuję
Pozdrawiam
Coś tłucze z tyłu z załadowanym tyłem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wsadź ludzi do auta i wtedy sprawdź czy to nie wydech , pod obciążeniem belka idzie do góry i może pukać o wydech , druga opcja to poduchy amortyzatora , możesz także podnieść auto i sprawdzić czy nie ma luzu na łożyskach kół bo widziałem już auta z takim luzem że waliło . Co do tulei tylnej belki to pukają nawet na nie obciążonym więc stawiam raczej na wydech (rura wydechu ). Wykrzyknik to albo mało płynu hamulcowego , lub styki ręcznego zwierają , znajdują się pod tunelem przy dźwigni .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mój były goferek
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
Masz problem z autem , chcesz naprawić lub pospawać ? Napisz lub zadzwoń 501-973-826
-
- Nowicjusz
Wali też delikatnie jak wjadę tyłem na jakąś nierówność a bardziej właśnie jak ktoś usiądzie z tyłu. To w tym tłumiku może bardziej odegnę te pręty na dół na których wisi tłumik i wtedy zobaczę bo mi walił wcześniej jak je trochę odgiąłem to przestało na jakiś czas był spokój
- RobstonKoro
- Forum Master
- Kontakt:
miałem podobnie z tym że u mnie wydech trochę przegnił od razu za puszką i na dziurach sobie napierda... jak chciał
Czerwono-czarna strzała
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=324968czerwony 1.6 AEA by robert 19kor na gwincie