Witajcie,
miesiąc temu wymieniane u mechanika, czy powinienem to reklamować i jakie mam szanse, że mechanik się na mnie 'nie odleje' zwalając na dziurę w drodze itp? Łożysko nie było z tych najdroższych ale miesiąc czasu ?! Jutro do niego jadę, jak macie jakieś dobre argumenty żeby mnie pogonił z kwitkiem będę wdzięczny.
ps. sprawdzałem to w następujący sposób, chyba dobry? przy skręcie w prawo trze (wymieniane prawe przednie patrzac od strony kierowcy), przy skręcie w lewo cisza
pzdr
Nowe łożysko po miesiącu zaczyna trzeć...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
jakiej firmy to łożysko? zakładaj tylko FAG, jak optimal albo hart poszedł to nie ma się co dziwić, piasta nie była już wytarta?
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek
to nie, że ja się boję prędkości to prędkość boi się mnie :D
odkopuję temat niestety... byłem u mechanika, przejechał się i nowe łożysko niby jest OK, tarcie nie występuje cały czas, dlatego nic nie załatwiłem. Dziś sam podniosłem auto i przy dynamicznym kręceniu kołem prawo - lewo zauważyłem jakby luz w kole + występujące w tym momencie niewielkie ciche stuki, przy lewym kole tego nie ma. Wiecie może co może być tego przyczyną?
- 21Golfista21
- Gadatliwa bestia
złap koło na dole i u góry zobacz czy jest luz? spróbuj dokręcić piastę
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=351409 nowy nabytek