Amortyzatory tył
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Amortyzatory tył
Witam
Posiadam Golfa IV 1.9 TDI 110KM
Mam następujący problem jak najadę na jakąś dziurę w drodze to przód auta przechodzi dobrze a tyłem strasznie zarzuca.
Pół roku temu założyłem nowe amortyzatory z tyłu firmy: Monroe. Dzisiaj byłem na stacji diagnostycznej po przebadaniu auta okazało się że amortyzatory z tyłu mają: lewa strona: 4%, prawa strona: 2%.
Mechanik stwierdził że to może być od wyrobionych tulei tylnich belki
Mogli byście mi powiedzieć czy AMORTYZATORY TAKIEJ DOBREJ FIRMY JAK Monroe po niecałych 6 miesiącach nadają się na śmietnik ? czy to naprawdę może być wina tych tylnych tulei ?
Dodam że jak wymieniałem amortyzatory to stare były o wiele lepsze xd bo jeden miał 9% a drugi 5% i nie rzucało tak tyłem auta na dziurach jak teraz
Z góry dzięki za pomoc
Posiadam Golfa IV 1.9 TDI 110KM
Mam następujący problem jak najadę na jakąś dziurę w drodze to przód auta przechodzi dobrze a tyłem strasznie zarzuca.
Pół roku temu założyłem nowe amortyzatory z tyłu firmy: Monroe. Dzisiaj byłem na stacji diagnostycznej po przebadaniu auta okazało się że amortyzatory z tyłu mają: lewa strona: 4%, prawa strona: 2%.
Mechanik stwierdził że to może być od wyrobionych tulei tylnich belki
Mogli byście mi powiedzieć czy AMORTYZATORY TAKIEJ DOBREJ FIRMY JAK Monroe po niecałych 6 miesiącach nadają się na śmietnik ? czy to naprawdę może być wina tych tylnych tulei ?
Dodam że jak wymieniałem amortyzatory to stare były o wiele lepsze xd bo jeden miał 9% a drugi 5% i nie rzucało tak tyłem auta na dziurach jak teraz
Z góry dzięki za pomoc
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
Kupię TUNEL ŚRODKOWY DWA Elementy w kolorze szarym do Golfa IV.
Wszystkie Propozycję proszę składać na PW lub GG: 8228398.
Amortyzatory TYŁ
wow. Jestes pewien, że tyle mają? Jeżeli tak to nic dziwnego, że ci tył pływa. Wpadki co do wadliwego towaru zdarzają się każdemu w dzisiejszych czasach.tomcio-91 pisze:lewa strona: 4%, prawa strona: 2%.
Re: Amortyzatory TYŁ
Nom normalnie, aż sam się zdziwiłem jak zobaczyłem wydruk.
Całe szczęście ze mają rok gwarancji to może da rade wymienić
Ale wyrobione tuleje na tylnej belce nie mogą wpływać AŻ na taki wynik ?
Całe szczęście ze mają rok gwarancji to może da rade wymienić
Ale wyrobione tuleje na tylnej belce nie mogą wpływać AŻ na taki wynik ?
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
Amortyzatory TYŁ
A słyszysz stuki na dziurach w tyle? Wyrobione tuleje strasznie hałasuja na dziurach.
Amortyzatory TYŁ
za bardzo to nie zwracałem uwagi raz kiedyś coś tam hałasuje ale jak byłem na badaniu diagnostycznym dziś to mechanik stwierdził że to przez tuleje i pokazał mi na wstrząsarce że są luzy (no mogę się z nim zgodzić że są luzy:) ). Ale czy te tuleje aż tak mogą wpływać na wynik amortyzatorów ?
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
Amortyzatory TYŁ
Nie wydaje mi się aby az tak mocno mialy wpływ. Podczas badania amorka to musialaby chyba cala belka tylna podskakiwać. Zrób prosty test bujnij tyłem autka do dołu i patrz czy powróci i zatrzyma się czy jeszcze zrobi jakies tam bujnięcia.
Amortyzatory TYŁ
A tylna os byla czym obciazona? Cos w bagazniku miales ciezszego? Kolo zapasowe wywalone?
Re: Amortyzatory TYŁ
w bagażniku miałem tylko koło zapasowe
VW Golf IV 1.9 TDI 110KM
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Amortyzatory TYŁ
u mnie buja się...a z tyłu wszystko oprócz belki i lewej piasty jest nowemarcin7x5 pisze:Zrób prosty test bujnij tyłem autka do dołu i patrz czy powróci i zatrzyma się czy jeszcze zrobi jakies tam bujnięcia.
Amortyzatory TYŁ
Badanie amorów jest nic nie warte.
Wykręć amor (to przecież 15 minut) i sam zobacz czy tłumi, jak chodzi i czy się nie wylał - ma wchodzić ze znacznym oporem i samemu powoli wychodzić (tzn moje ori się tak zachowywały - te od gwintu same np. u mnie nie wychodzą).
Wykręć amor (to przecież 15 minut) i sam zobacz czy tłumi, jak chodzi i czy się nie wylał - ma wchodzić ze znacznym oporem i samemu powoli wychodzić (tzn moje ori się tak zachowywały - te od gwintu same np. u mnie nie wychodzą).